Home Nieuws Zwangere moslima met hoofddoek in elkaar geslagen

Zwangere moslima met hoofddoek in elkaar geslagen

Een zwangere moslima met een hoofddoek is in de Franse stad Toulouse aangevallen door een persoon die haar beschuldigde van “het dragen van een hijab om haar haren te verbergen”.

Advertentie

Volgens de vrouw trok de aanvaller aan haar sluier, greep haar bij de haren en gooide haar op de grond, waarna hij haar meerdere malen sloeg in een straat van de Rose Garden, in het noord-oosten van Toulouse.

De jonge vrouw van in de dertig, diende na de aanval op 24 maart een klacht in van racistisch geweld. Onderzoekers van het departement van veiligheid hebben de vrouw gehoord in de kliniek waar ze aan het herstellen is van haar verwondingen.
Volgens de echtgenoot van het slachtoffer, Mounir, 33, bracht de vrouw haar twee dochters naar school toen ze op twee jonge mannen stuitte.

Een van hen greep haar, trok haar sluier af en snauwde haar toe “niets van dat alles in ons land”, waarna hij op haar begon in te slaan. De tweede man die niet betrokken was bij het geweld, zou geroepen hebben dat hij moest stoppen.

De brute aanval komt minder dan 10 dagen nadat duizenden demonstranten in Parijs en een tiental andere steden in het land – met inbegrip van Lyon, Marseille en Grenoble – protesteerden tegen racisme en islamofobie.