Home Nieuws Zwangere moslima aangevallen

Zwangere moslima aangevallen

Een zwangere moslima is het slachtoffer geworden van een Islamofobe aanval afgelopen dinsdag in het Franstalige Montreal in Canada, toen twee tieners haar van achteren benaderden en haar hoofdbedekking probeerden af te trekken.

Advertentie

De vrouw was onderweg om haar dochter op te halen van school toen twee tieners rond de leeftijd van 15, haar fietsend benaderden en haar aanvielen. De vrouw probeerde zich te verdedigen, maar het lukte de aanvallers om de vrouw op de grond te duwen.

De politie heeft zich onthouden van commentaar op de zaak en noemde het geen haatmisdrijf, maar sloot niet uit dat de aanval gemotiveerd zou kunnen zijn door anti-islam tendensen.

“We willen er zeker van zijn dat de feiten kloppen,” zei politiewoordvoerder Abdullah Emran. “Hebben we te maken met tieners die kattenkwaad uithalen of een incident waar een vrouw doelbewust tot doelwit is gemaakt?”

Quebec’s wetgevers hebben op 1 oktober een motie aangenomen waarin daden van islamofobie en haat tegen moslims en Syrische vluchtelingen worden veroordeeld.