Home Nieuws Zo ziet de illegale Israëlische bezetting er in de praktijk uit: joodse...

Zo ziet de illegale Israëlische bezetting er in de praktijk uit: joodse kolonisten kappen meer dan 100 olijfbomen

Een groep extremistische Israëlische kolonisten die in een illegale outpost in Palestijnse gebieden leven, hebben zaterdag bij de dorpen Huwwara en Burin ten noorden van Nablus op de Westelijke Jordaanoever, meer dan 100 olijfbomen gekapt. Israëlische bezettingssoldaten keken vanaf een afstandje toe zonder te interveniëren.

Advertentie

De kolonisten kwamen van de illegale Yitzhar outpost, die gebouwd is op gestolen Palestijns land. Kolonisten hebben bij de aanval meer dan 110 olijfbomen, die een bron van inkomsten zijn voor de lokale Palestijnse boeren, gekapt. Dorpelingen konden de kolonisten wegjagen voordat ze meer schade aanrichtten.

Een video, gefilmd door een bewoner uit het gebied, laat zien hoe de kolonisten de bomen kappen, terwijl Israëlische soldaten bovenop de heuvel stan en niet ingrijpen. In vergelijkbare gevallen schoten de Israëlische bezettingssoldaten op de Palestijnen die hun bezittingen wilden beschermen.

Sinds 1967 hebben Israëliërs ongeveer 800.000 olijfbomen ontworteld in de bezette Westelijke Jordaanoever, volgens een gezamenlijk verslag van de Palestijnse Autoriteit en de Applied Research Institute Jeruzalem.

De olijf-industrie zorgt voor het levensonderhoud van ongeveer 80.000 gezinnen op de bezette Westelijke Jordaanoever.
Systematisch kolonistengeweld tegen Palestijnen en hun eigendommen in de bezette Westelijke Jordaanoever wordt genegeerd door de Israëlische autoriteiten. Er wordt zelden ingegrepen om de gewelddadige aanvallen te stoppen of de daders te vervolgen.