Home Nieuws Zionisten vallen pro-Palestina demonstratie op Dam in Amsterdam aan

Zionisten vallen pro-Palestina demonstratie op Dam in Amsterdam aan

Een tweetal zionisten hebben afgelopen weekend een pro-Palestina demonstratie op de Dam in Amsterdam weten te verstoren. Het incident is er slechts één in een lange waslijst aan misdragingen en verbale en fysieke aanvallen gericht tegen pro-Palestina activisten. Burgemeester Halsema nam uiteindelijk het onbegrijpelijke besluit om de politie opdracht te geven de pro-Palestina demonstratie te ontbinden.

Advertentie

De demonstratie van activisten zoals Simon Vrouwe, die al langer dan 4,5 jaar iedere week op de Dam staat, is al langere tijd een doorn in het oog van de Israël-lobby. Zij proberen langs verschillende wegen het demonstratierecht van Palestina-activisten op de Dam onmogelijk te maken. Vrouwe wordt al langere tijd lastig gevallen door een groep ultrazionistische activisten, die de demonstranten niet alleen verbaal, maar ook fysiek belagen en het gemunt hebben op de posters die het lijden van de Palestijnen visualiseren.

In november dienden Diederik Boomsma en Marianne Poot van het CDA en de VVD een absurde motie in waarin de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, wordt verzocht om het demonstratierecht van pro-Palestina groepen in te perken.

Vrijwel alle Amsterdamse partijen hebben recent het #JoodsAkkoord getekend waarmee ze zich committeren aan het bestrijden van antisemitisme zoals beschreven in de corrupte IHRA-definitie die door de Israël-lobby wordt opgedrongen om kritiek op Israël ook onder antisemitisme te scharen. VVD Amsterdam hing afgelopen mei nog de Israëlische vlag uit na de moord op 60 Palestijnse demonstranten.

Keihard bewijs van aanvallen afgelopen zondag door Sabine Sterk en andere zionisten.Resultaat: Onze demo wordt ontbonden door Politie Amsterdam in opdracht van Halsema. Bizar… Kom morgen om 13h00 naar de raadsvergadering in de Stopera. Daarin wordt over de gebeurtenissen gesproken.Please share share share…

Geplaatst door Frank van der Linde op Dinsdag 22 januari 2019