Home Nieuws Zio-Nazi Tzipi Livni: “Juridische bijstand voor Israëlische officieren en soldaten tegen rechtsvervolging”

Zio-Nazi Tzipi Livni: “Juridische bijstand voor Israëlische officieren en soldaten tegen rechtsvervolging”

“Israël zal wettelijke bescherming bieden aan officieren en soldaten die deel hebben genomen aan de oorlog in Gaza, in het geval ze worden vervolgd”, dat zei de Israëlische minister van justitie Tzipi Livni. Dat meldt Middle East Monitor.

Advertentie

Tzipi Livni, schreef op Facebook:

“Ik wil benadrukken dat officieren en soldaten van het Israëlisch leger, juridische bescherming zullen genieten tegen internationale vervolging”.

Ze zei dat de aanval op Gaza “wettelijk en in overeenstemming met onze waarden is, Israël is een democratische staat die zijn acties onderzoekt tijdens en na iedere operatie.”

Palestijnen hebben gezworen om Israël juridisch te laten vervolgen voor de oorlog in Gaza, die 51 dagen duurde, aan 2.145 Palestijnen het leven kostte en daarnaast meer dan 11.000 anderen verwondde.

In een verklaring aan het persbureau Anadolu op dinsdag, zei Hamas: “Wij roepen de mensenrechtenorganisaties en filantropen op om de rechtszaken tegen de Zionistische bezetter, die gruwelijke massaslachtingen en oorlogsmisdaden hebben gepleegd tegenover onschuldige burgers, kinderen, vrouwen en ouderen en hele families hebben uitgemoord, te bespoedigen.

De controversiële figuur Tzipi Livni is eerder al aangeklaagd voor oorlogsmisdaden in de Gaza oorlog van 2008-2009. Haar hing een internationaal arrestatiebevel boven het hoofd toen ze Groot-Brittanië wilde bezoeken. Om haar te beschermen tegen een mogelijke arrestatie heeft het Verenigd Koninkrijk haar destijds een tijdelijke diplomatieke onschendbaarheid geschonken.