Home Nieuws Zihni Ozdil en Sadet Karabulut bejubelen einde overleg overheid en Turkse organisaties...

Zihni Ozdil en Sadet Karabulut bejubelen einde overleg overheid en Turkse organisaties voor integratiebeleid

Vier Kamerleden met een Turkije-achtergrond steunen een PVV-motie over de Armeense kwestie.

Kamerleden Zihni Ozdil (GroenLinks) en Sadet Karabulut (nationalistisch Socialistische Partij) bejubelen de toezegging van D-66 minister Wouter Koolmees om niet meer in overleg te treden met Turkse religieuze stromingen en organisaties voor integratiebeleid.

Advertentie

Kamerlid Ozdil maakte de toezegging van minister Wouter Koolmees (D66) bekend via zijn Twitter-account. Zijn collega-Kamerlid Sadet Karabulut (SP) is te spreken over de stap.

Blij met wat minister @wkoolmees mij vandaag heeft beloofd: Hij gaat niet overleggen met TRSO (Gülenbeweging, Milli Görüs, Diyanet, Süleymanci) voor integratiebeleid. Dat is een grote stap vooruit“, aldus Ozdil.

De controversiële foto van SP-Kamerlid Sadet Karabulut die een speech houdt voor een portret van terreurkopstuk Abdullah Ocalan, die verantwoordelijk wordt gehouden voor 40.000 doden. Zelf zegt Karabulut niet voor de terreurbeweging PKK te zijn.

Ook Sadet Karabulut van de nationalistisch Socialistische Partij vindt het een goede stap.

GroenLinks en SP-Kamerleden hielpen Geert Wilders recentelijk nog aan een meerderheid bij een PVV-motie over de Armeense kwestie. Zihni Ozdil, Nevin Ozutok, Cem Lacin en Sadet Karabulut stemden voor een motie waarin de regering wordt verzocht om niet langer te spreken over de “Kwestie van de Armeense genocide”, maar over de “Armeense genocide”. De motie haalde geen meerderheid. Een gelijkenis met een poging van links om de terreurbeweging PKK in 2015 van de EU-terreurlijst te halen. GroenLinks en de SP stemden voor verwijdering van de terreurlijst, maar ze haalden geen meerderheid in het Europarlement.