Home Nieuws Zelfmoordterrorist Ankara getraind door YPG in Syrië

Zelfmoordterrorist Ankara getraind door YPG in Syrië

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Turkije heeft een verklaring afgegeven over de PKK-zelfmoordenaar Seher Çağla Demir die zichzelf opblies in Ankara en 35 onschuldige burgers van het leven beroofde.

Advertentie

Demir zou zich volgens de verklaring in 2013 hebben aangesloten bij de terreurbeweging PKK en werd naar verluidt getraind door de YPG, de Syrische tak van de PKK.

De bomaanslag is de tweede in een maand tijd in de Turkse hoofdstad. De vorige aanslag werd gepleegd oor Abülbaki Sömer van de terreurbeweging TAK, een splintergroepering van de PKK. Achteraf werd bekend dat Sömer Turkije binnen is gekomen vermomd als een vluchteling met de naam Salih Nejar.

In totaal overleden 37 mensen bij de aanslag. 35 van hen zijn slachtoffer en twee van de overledenen zijn geïdentificeerd als de dader en haar handlanger.

Volgens critici was het fout van de Turkse regering om Ayn al-Arab (Kobani) te helpen tegen IS. Veel van de guerillatactieken die de PKK en PKK-geafillieerde terreurorganisaties zoals YPG leerden in Ayn al-Arab en andere Syrische steden, worden nu gebruikt in Turkse steden.