Home Nieuws Zeker 60 doden bij terreuraanslag kinderpretpark

Zeker 60 doden bij terreuraanslag kinderpretpark

Tenminste 56 mensen zijn om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag in Pakistan op een kinderpretpark vandaag. Het dodental is later op de avond bijgesteld naar 60.

Advertentie

De bomaanslag vond plaats in het Gulshan-i-Iqbal pretpark in Iqbal Town zondagavond. Volgens bronnen zijn 300 mensen gewond geraakt en ten minste 60 mensen om het leven gekomen bij de aanslag. Media in Pakistan melden dat de Pakistaanse Taliban de terreuraanslag heeft opgeëist.

Op het moment van de explosie was er een grote massa mensen aanwezig in het park, bevestigt een politiewoordvoerder.

Het hoofd van de zelfmoordenaar is gevonden en wordt onderzocht door de politie. Ook zijn er grote aantallen koggellagers gevonden, die mogelijk in de bom waren verwerkt.

Volgens ooggetuigen lager er lichaamsdelen en plassen bloed verspreid in het gebied van de explosie, die vlakbij de uitgang en enkele meters van schommelende kinderen plaatsvond.

De Pakistaanse premier heeft in navolging van de terreuraanslag drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De Turkse president Erdogan heeft verklaard dat “Turkije, zoals het altijd doet, ook in deze moeilijke tijden naast Pakistan staat”.