Home Nieuws Zeker 230 burgerdoden na Westerse luchtaanslagen op Mosul

Zeker 230 burgerdoden na Westerse luchtaanslagen op Mosul

Bij westerse luchtaanslagen op de Iraakse stad Mosul, zijn volgens het persbureau RUDAW vandaag zeker 230 mensen om het leven gekomen.

Advertentie

Het bericht komt slechts 6 dagen nadat 45 tot 49 mensen om het leven kwamen bij een Amerikaanse luchtaanval op een moskee in west-Aleppo, in het Syrische dorpje Al-Jina. Een Rudaw-verslaggever, zo meldt het persbureau, registreerde vandaag alleen al in één gebouw in Mosul 137 doden.

De Westerse coalitie voert onder leiding van de Amerikanen al 952 dagen luchtaanvallen uit op Syrië en Irak in de strijd tegen terreurgroep DAESH. Daarbij zijn in totaal 19.156 luchtaanslagen gepleegd, waaronder 11.468 in Syrië en 7.688 in Irak. Volgens Airwars, die de luchtaanvallen bijhoudt, zijn er in 952 dagen tijd 72.771 bommen afgeworpen en zijn daarbij ten minste 2.715 burgers om het leven gekomen.

Volgens berichten zou de VS verantwoordelijk zijn geweest voor de massamoord in Mosul op bijna 250 Iraakse burgers, om 2 ISIS-snipers op het dak van een gebouw te doden. De luchtaanvallen werden volgens de NY Times ingeroepen door de Amerikaans-geleide Iraakse troepen die Mosul beleggen. Mosul is momenteel nog voor een deel in handen van DAESH.