Home Nieuws Zaalverhuurder annuleerde boeking AK-Partij na “bezoekje” van wijkagent

Zaalverhuurder annuleerde boeking AK-Partij na “bezoekje” van wijkagent

Het JA-kamp in Nederland heeft te maken gehad met belemmeringen bij het vinden van een plek om de uitslagen van het Turkse referendum te kunnen volgen. Dat meldt nieuwsuur maandagavond. Eén zaal kreeg kort na een boeking zelfs een bezoekje van een wijkagent die hen adviseerde om nog eens goed na te denken over de boeking, terwijl hij wees op een ontbrekende vergunning van de ondernemer.

Advertentie

Een beoogde locatie waar een zaal gehuurd zou worden voor 400 tot 500 man om de uitslagen van het Turkse referendum te volgen, en waarvoor een bedrag betaald zou worden van 1.200 EURO, zou op het allerlaatste moment terug zijn gekomen op een overeenkomst. Een wijkagent had een half uur na de boeking een bezoek gebracht aan het zaaltje en had de zaaleigenaar gewezen op een ontbrekende vergunning en geadviseerd “Goed na te denken” over het verzoek, in verband met de openbare veiligheid.

Mustafa Aslan, een woordvoerder van de Nederlandse afdeling van de AK-Partij zegt dat ze door bepaalde partijen zijn belemmerd in het houden van een grote, maar besloten feest, omdat zalen onder druk zijn gezet door autoriteiten om niets te verhuren aan de groep.

De zaaleigenaar van partycentrum Monkeytown in Leerdam had gesproken over een reservering voor het beoogde feest, maar kwam ervan terug na zachte dwang van de wijkagent. Burgemeester Bruinsma van Leerdam geeft aan dat hij niet op de hoogte was van de beslissing van de wijkagent om met de eigenaar te praten, maar noemt het handelen van de agent wel verstandig.

NOS/Nieuwsuur