Home Nieuws Yusuf Altuntas: mijn woorden zijn verdraaid door de media

Yusuf Altuntas: mijn woorden zijn verdraaid door de media

Donderdagmiddag publiceerde ‘De verdieping Trouw’ een artikel waarin Yusuf Altuntas, bestuurslid van de conservatief-islamitische Milli Görüs, die in Nederland goed is voor vijftig moskeeën, zich uitliet over de veel besproken uitspraken van de Turkse president Erdogan. Dat deed Altuntas samen met Fikri Demirtas, voorzitter van de Stichting islamitisch Centrum Nederland (SICN). Update 25-03-2017: de aanvullende verklaring van Milli Gorus is om onduidelijke redenen van de website en de Facebookpagina gehaald. 

Via de Facebook pagina van Milli Görüş Kuzey Hollanda werd er dezelfde avond medegedeeld dat Trouw de woorden van Altuntas verdraaid zou hebben.

Advertentie

In deze Facebook post wordt er onder andere gezegd:
De relaties tussen Turkije en Europese landen zijn de afgelopen tijden verslechterd. Het nieuwsportaal ‘De Verdieping Trouw’ heeft een interview van mij afgenomen. Ik heb ze uitgelegd hoe ik denk over hoe de Europeanen van Turkse komaf worden beïnvloed door deze discussies. Helaas zijn mijn woorden verdraaid en is het op een andere manier weergegeven. Ook is het citaat: ‘Dit is niet de juiste taal voor een president’ niet op zijn plaats. Dit heeft alleen maar een negatief effect op de Europeanen met Turkse afkomst en creëert meer onrust. Overigens is het artikel voor publicatie niet geverifieerd bij mij,” aldus Altuntas.

Deze verklaring is hieronder in het Turks te zien.

Milli Görüs roept vooral op om de kalmte te bewaren.
”Wij vragen onze achterban zich niet te mengen in alle onrust en in plaats daarvan te kiezen voor dialoog”.

Update 25-03-2017: de aanvullende verklaring van Milli Gorus is om onduidelijke redenen van de website en de Facebookpagina gehaald. Volgens Trouw zou de verklaring terug zijn getrokken, omdat deze onjuist zou zijn. Dit is nog niet bevestigd door Milli Gorus.