Home Nieuws YPG-PKK terroristen schieten op Koerdische vluchtelingen die naar Afrin terugkeren

YPG-PKK terroristen schieten op Koerdische vluchtelingen die naar Afrin terugkeren

Foto/Anadolu Ajansi: In dorpen die worden bevrijd van de terreurbeweging PKK in Afrin, worden hulpgoederen uitgedeeld door Turkije. Een klein meisje houdt haar voedselpakketje stevig vast op de arm van haar vader.

YPG-PKK terroristen schieten op Koerdische vluchtelingen die naar Afrin willen terugkeren. Afrin werd na een jarenlange bezetting bevrijd van de terreurgroep PKK door een Turkse militaire campagne.

Een konvooi bestaande uit 400 voertuigen met Koerdische vluchtelingen op weg terug naar de door Turkse militairen en FSA bevrijdde stad Afrin is nabij een YPG-checkpoint bij Tanab beschoten en daarmee gedwongen om haar route te veranderen.

Terreurbeweging YPG-PKK riep Koerdische vluchtelingen eerder op om niet terug te keren naar Afrin totdat Turkije en de FSA uit de regio zouden zijn verdwenen. Hoewel een massale terugkeer van Koerdische vluchtelingen naar Afrin PKK-propaganda over etnische zuiveringen of genocide tegen zouden spreken, staan veel Koerdische vluchtelingen te popelen om terug te keren naar hun huizen nu de terreurgroep PKK is verdreven uit de stad.