Home Nieuws YPG-PKK haalt kinderen in Afrin weg bij families en misbruikt ze als...

YPG-PKK haalt kinderen in Afrin weg bij families en misbruikt ze als kindsoldaten

De Syrische tak van de terreurorganisatie PKK dwingt kinderen in Afrin om te vechten voor de terreurgroep. PKK-YPG terroristen halen jongen kinderen weg bij hun families om ze in te zetten als kindsoldaten.

Dat zegt het persbureau AA op basis van een verklaring van de Turkse Generale Staf. PYD/YPG zou kinderen uit Afrin bij hun families weghalen en dwingen om te vechten voor de groep.

Uit de regio zijn beelden van gewapende kinderen gekleed in uniformen van de terreurgroep afkomstig. De terreurgroep PKK stond er al om bekend kinderen weg te halen bij arme Koerdische gezinnen in Turkije, maar past deze tactiek ook toe in Syrië en Irak, waar het tegenwoordig ook kinderen uit Arabische families gedwongen indoctrineert met communistische PKK-propaganda (Apoïsme) en dwingt om te vechten voor de terreurgroep.

Ook lokale bewoners worden dikwijls gedwongen onder de wapens gebracht of gebruikt voor propaganda-doeleinden.

De Amerikanen die de Syrische tak van de terreurbeweging PKK tot de tanden toe hebben bewapend zijn al sinds langere tijd op de hoogte van het feit dat de groep kindsoldaten rekruteert en inzet. Ook in Irak is het rekruteren van kindsoldaten door de PKK en geaffilieerde groepen meer regel dan uitzondering.