Home Opinie Yasmina Haifi doelwit Israëlische lobby

Yasmina Haifi doelwit Israëlische lobby

We kennen Yasmina Haifi allemaal inmiddels wel, de vrouw die een moedige Tweet de wereld in stuurde waarin ze vraagtekens zet bij het ontstaan van IS. Meteen viel de Israëllobby over haar heen, kreeg Lodewijk Asscher last van oprispend maagzuur en zette men de broodschrijvers en gecertificeerde mollen die door moeten gaan voor jongerenwerker of Arabist aan het werk om Haifi kapot te laten maken en weg te zetten als antisemiet™. Well, it ain’t gonna work! Iedereen weet en erkent langzaamaan schoorvoetend dat Bush, Cheney, McCain en het plan voor een nieuw Midden-Oosten -waarin bijvoorbeeld een Israël gedijt en floreert- debet zijn aan het ontstaan van IS. Controlled Chaos noemen ze dat. Niets complotterigs aan!

Advertentie

Ten eerste, Haifi had het over een zionistisch complot, wat niets maar dan ook helemaal NIETS zegt over joden of het jodendom, maar over een politieke ideologie van een land die het voor zichzelf permitteert om de enige in de regio te zijn die kernwapens bezit en van tijd tot tijd zijn nieuwste wapens uittest op weerloze burgers in het concentratiekamp dat Gaza heet. Om vervolgens diezelfde wapens aan de man te brengen op een wapenbeurs in -ik noem maar wat- Nederland. De rabbijn Lodi van de Kamp van Een Ander Joods Geluid -en ik laat hierbij even in het midden wat ik van EAJG vind- nam het zelfs op voor Justitiemedewerker Haifi die opgroeide in een Joodse buurt en nog steeds veel Joodse vrienden heeft met wie ze goede contacten onderhoudt.

Ten tweede, heeft Haifi gezegd dat haar woordkeuze misschien niet verstandig is geweest, maar dat ze haar excuses aanbiedt aan hen die zich er toch door gekwetst voelen. Dat is niet alleen bewonderenswaardig, maar getuigt van een empathisch vermogen waar de redacties bij De Dagelijkse Standaard Bagger, Jalta, Likud en CIJO/CIDI nog iets van kunnen opsteken. That is, als er nog iets van medemenselijkheid en journalistieke objectiviteit schuil gaat onder de Israëlische smurrie van liegen, framen, bedriegen en iemand ten onrechte brandmerken en opjagen of laten opjagen door een meute met fakkels en hooivorken.

Want wat wil het geval, CIJO, de jongerenorganisatie van het CIDI, die het vuile werk van Esther Voet mogen opknappen [die na de laatste manifestatie in Amsterdam een burn out kreeg te verduren?], begon op 19 maart een petitie (niet tekenen) om Yasmina Haifi te laten ontslaan bij Justitie (waarover Gerry van der List een week eerder al een balletje opgooide in het huisblad van Netanyahu, de Elsevier, en wat natuurlijk gretig over werd genomen door de racistische website E.J. Bron). Ook Likud- of Likoed-Nederland, de lange arm van Netanyahu in Nederland, die minimaal eens per jaar willen dat er aan de hand van hun nieuwswebsite Kamervragen gesteld worden in het Nederlands parlement, pushte de petitie om Haifi ontslagen te krijgen. The usual suspects gingen dus aan het werk, maar hoe zit dat eigenlijk met buitenlandse inmenging in binnenlandse Nederlandse aangelegenheden? Wilden we dat nou wel of wilden we dat niet? Of wilden we dat alleen niet wanneer het om Marokko of Turkije (altijd #1) gaat, die zich ontfermen over haar burgers in den vreemde?

Wanneer we kijken naar de petitie die is opgesteld om aangeboden te worden aan de nieuwe minister van Justitie, valt me op dat deze in het Nederlands, Engels en in het Hebreeuws is opgesteld en dat veel van de ondertekenaars woonachtig zijn in Nederland. Maar, uit een snelle rondgang op sociale media blijkt dat sommige tekenaars die claimen woonachtig te zijn in Nederland, in feite gewoon in Israël wonen en dat anderen wel goed vermelden dat ze in Israël wonen. Het staat een ieder natuurlijk vrij om een petitie op te starten, maar hierbij zou ik het verzoek willen neerleggen bij Minister Ard van der Steur van Justitie om zich niet te laten chanteren en in een hoek te laten drukken door Israëlische propaganda of de maagzuurproblematiek van Lodewijk Asscher. Zionisme is een politieke Apartheidsideologie die in onze democratische rechtstaat geen plaats hoort te hebben en heeft niets te maken met Joden of het Jodendom.

En aan jou als lezer wil ik vragen om je hard te maken voor de zaak Yasmina Haifi die gemuilkorfd dreigt te worden door haatzaaiers van de Israëllobby en hun schrijvende minions. Wij zijn allemaal Yasmina Haifi. Haar steunen kost nog geen minuut van je tijd. Teken de petitie.

KLIK HIER OM NAAR DE PETITIE TE GAAN.

Afbeeldingen hieronder: het initiatief van de lange arm van Israël om anti-zionisme te bestempelen als antisemitisme.

Lobby1Lobby2