Home Opinie Wordt het niet tijd dat ISIS-sympathisanten een kantoor openen in Nederland?

Wordt het niet tijd dat ISIS-sympathisanten een kantoor openen in Nederland?

In Nederland gaan we behoorlijk ver wanneer het gaat om vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Hoe zit dat eigenlijk met het verheerlijken van terrorisme?

We laten in Nederland veel toe wanneer het gaat om de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid. Tenminste dat is de notie van veel kiezers en journalisten die zich met domrechts inlaten. Ook al kiezen ze er bewust voor om weg te kijken wanneer een journalist die vaak reportages maakt over en met de zwarte burgerrechtenbeweging in Nederland, Kevin P. Roberson, 1. Zijn werk onmogelijk gemaakt wordt, omdat hij volgens de politie niet een duur perspasje heeft van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, doordat hij niet ten minste 50% van zijn inkomsten uit het meewerken aan de redactionele inhoud van de met het Ministerie van binnenlandse en buitenlandse zaken gelijkgeschakelde nieuwsmedia haalt en 2. Hij mishandeld wordt in een politiecel.

Ondertussen lopen dezelfde journalisten die zwijgen wanneer een journalist van kleur wordt mishandeld in een Nederlandse politiecel, vrijwel iedere dag op Turkije af te geven. Dat het zijn eigen bevolking uitmoordt (Onzin), dat het veel journalisten in gevangenissen stopt (Het merendeel zit vast op andere aanklachten) en dat het ISIS steunt door bijvoorbeeld olie van ze te kopen (Russische RT-agitprop). Maar hoe zit dat eigenlijk met terreur en de handhavers van de wet bij de Nederlandse overheid?

Tijdens het bloedbad in Gaza afgelopen zomer door de zionistische troepen, werden er in Nederland diverse demonstraties gehouden, tegen het zere been van de extremistische Israëlische lobby. De politie was toen erg strikt met het verbieden van Hamas vlaggen en had zelfs tolken mee om eventuele spandoeken in andere talen te vertalen. Dit omdat de Hamas volgens Nederland op de terreurlijst staat. Ook ISIS vlaggen, waar in principe gewoon de islamitische geloofsbelijdenis en de zegel van de profeet Mohammed (vzmh) op staat werden streng verboden. Onder het voorwendsel van maatregelen tegen terreur, zoekt de Nederlandse politiemacht zelfs actief de pers op om demonstraties tegen politiegeweld te framen, door van tevoren te suggereren dat ze met ISIS-vlaggen en gezichtsbedekking zullen demonstreren. De Nu.nl redactie vindt het zelfs nodig om een foto te gebruiken met een Palestijnse vlag erop.

Zaterdag vond er in Amsterdam een demonstratie plaats van PKK-sympathisanten, georganiseerd door de FEDKOM. Ook Tweede Kamerlid Harry van Bommel van de SP heeft een oproep geplaatst om te komen naar de demonstratie. De FEDKOM presenteert zich als “Een overkoepelende organisatie voor Koerdische verenigingen en instellingen in Nederland”. FEDKOM wordt door veel Turken in verband gebracht met de PKK en wordt door hen gezien als een organisatie die namens de PKK spreekt. Zo werd een PKK trainingskamp dat op last van de AIVD werd binnengevallen in 2012, met hand en tand verdedigd door de instelling. Volgens het jaarrapport van de AIVD uit 2012 (PDF) heeft de PKK geen intentie om geweld te gebruiken of aanslagen te plegen in Nederland, het land waar de PKK de meest stevige voet aan wal heeft weten te zetten, maar dat de actiebereidheid onder PKK-jongeren wel toeneemt.

Die actiebereidheid zien we vaak terug wanneer de terreurgroep PKK of geaffilieerde organisaties in het nauw gedreven worden en de strijd dreigen te verliezen. Zo dreigde de PYD-YPG, de Syrische tak van de PKK, de strijd te verliezen van ISIS of DAESH in Ayn al-Arab, ook wel bekend als Kobane, en waarop een groep van enkele tientallen sympathisanten de Tweede Kamer bezetten om midden in de nacht een gesprek af te dwingen met de Kamervoorzitter die haar steun toezegde, terwijl ieder weldenkend mens zich afvroeg waarom de bezetters van het politieke centrum van Nederland niet gearresteerd werden. Diezelfde groepen waarvoor de terreursympathisanten een Tweede Kamer bezetten en de Turkse ambassade aanvallen, zwijgen echter wanneer hun PYD en YPG en in zekere mate de PKK in Turkije, etnische zuiveringen en andere oorlogsmisdaden pleegt. Hier brachten zowel Human Rights Watch evenals Amnesty een rapport over uit. Rapporten die door diezelfde groepen en de pro-PKK prominenten worden genegeerd.

Keer op keer zien we apologeten die het voor een terreurorganisatie als de PKK opnemen. Keer op keer zijn dat niet de minsten in Nederland: Tweede Kamerleden, voormalig fractievoorzitters, senatoren. Mensen die ervoor kiezen weg te kijken, wanneer hun PKK die zij graag van de terreurlijst wensen te hebben, uitgekotst wordt door de Koerdische bevolking, worden uitgekotst door mensenrechtenorganisaties, uitgekotst worden door de regering van de autonome Koerdische regio in Irak. Diezelfde mensen lopen met vlaggen van een terreurleider die vastzit voor het leiden van een organisatie verantwoordelijk voor 40.000+ doden in Turkije over de afgelopen decennia. Ook zaterdag weer en de politie die eerder zo vurig het verbod op Hamas- en ISIS-vlaggen handhaaft in dezelfde stad, besloot weg te kijken bij een organisatie die op dezelfde lijst staat.

PKK vlag Amsterdam
Op de door FEDKOM georganiseerde demonstratie in Amsterdam op 26 december 2015 is een portret van het kopstuk van de PKK, Abdullah Öcalan, te zien.

Als de politie, media en de politiek deze dubbele standaarden hanteert bij verschillende terreurorganisaties die om welke reden dan ook op de terreurlijst staan, misschien is het dan een idee voor ISIS-sympathisanten om een Federatie voor onderdrukte Soennieten in Irak en Syrië te beginnen, een kantoor te openen in Nederland en demonstraties te houden waarin portretten worden gedragen van Abu Bakr al-Baghdadi, zelfverklaard leider van ISIS, en ex-gevangene van Camp Bucca voor wiens vrijlating de voormalige Amerikaanse president George W. Bush persoonlijk zijn handtekening onder het bevel zette.

Zo benieuwd naar hoe de politiek en media dan reageren en of er een rechter aan te pas komt die de politie voortaan zal dwingen om portretten van terreurleiders bij demonstraties in te nemen.


Disclaimer voor de rioolmedia: Wie de strekking van het stuk niet begrijpt en alleen de titel leest, kan de indruk krijgen dat ik voor een dergelijke organisatie als een federatie die de belangen van ISIS vertegenwoordigt ben. Daarvan is geen enkele sprake. Ik pleit ervoor om alle terreurverheerlijking, inclusief het verheerlijken van de PKK en kopstukken van de PKK, te verbannen uit de samenleving.