Home Nieuws Wikileaks geeft AK-Partij e-mails vrij

Wikileaks geeft AK-Partij e-mails vrij

Wikileaks heeft vandaag om 23.00 uur lokale tijd in Ankara een deel van de AK-Partij e-mails vrijgegeven.

Het eerste deel omvat 762 e-mail boxen van de letters ‘A’ tot ‘I’ waar 294.548 e-mails in beschikbaar worden gesteld ter inzage.

De e-mails zijn gehackt van het AK-Partij domein akparti.org.tr, het primaire domein van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling. De meeste recente e-mail in de leaks is op 6 juli 2016 verzonden. De oudste dateert van 2010.

Volgens wikileaks gaan de e-mails op dit domein vooral over omgaan met de wereld tot gevoelige interne aangelegenheden binnen de partij.

Het materiaal was een week voor de coup verkregen van het domein. Wikileaks heeft de publicatie van de e-mails vervroegd in verband met de verijdelde militaire couppoging in Turkije.

Wikileaks heeft naar eigen zeggen het materiaal en de bron geverifieerd, als zijnde niet verbonden aan de elementen die achter de couppoging zitten of tot een andere politieke partij of staat. Hoe Wikileaks heeft vast kunnen stellen welke elementen achter de coup zitten en deze heeft uitgesloten van de bron van de leaks, is onduidelijk.