Home Opinie Wijbenga en ChocoPrince, de vermoorde onschuld van CDA

Wijbenga en ChocoPrince, de vermoorde onschuld van CDA

Naar aanleiding van het Kamerdebat over het voorstel van de uncle Tom van de VVD, Malik Azmani, werd er gisteravond een ware kunstmatige Twitterfittie op gang gebracht, door onder andere.. jawel, je raadt het niet, Ibrahim Wijbenga of zoals hij ook weleens gekscherend genoemd wordt: Abraham Wijbenyahu. De islamitische politicus van het CDA zonder noemenswaardige achterban en zelfverklaard radicaliseringsexpert, die keer op keer een podium in zijn schoot krijgt geworpen om zijn islamkritiek te uiten. Wijbenga valt de laatst tijd vooral op door zijn constante aanval op de twee heren van DENK, Kuzu en Öztürk.

Advertentie

Wat was het geval, dat andere “talent” van het CDA, Dave Ensberg, beter bekend als “CHOCOPRINCE” zoals hij zichzelf noemt, had kritiek op de vorm van Kuzu’s opmerking en betoogde dat hij zich beter op de inhoud kon richten dan op persoon of ‘ras’. Kuzu reageert daarop met “zei de Chocoprince”, waarmee hij doelde op Dave zijn verkiezingsstunt voor de Provinciale Staten, waarbij hij zich naar eigen zeggen als CHOCOPRINCE verkleedde om zich te profileren. Persoonlijk vind ik het een politicus niet onwaardig en zelfs een zeer gevatte opmerking om de CDA hypocriet terecht te wijzen voor het inzetten van zijn eigen kleurtje om zich politiek te profileren en stemmen te ronselen. Mijn tip aan Ensberg is dan ook: kijk jezelf in de spiegel na die carnavalsverkiezingsstunt en stel jezelf de vraag: What would Malcolm X have done?

Wijbenga Chocoprince

Opstoker Wijbenga
Welnu, Wijbenga valt dus doelbewust de beweging DENK aan, al vanaf de oprichting. Niet dat ik zelf een enorme fan ben van DENK en het daarom nu voor hen opneem, maar het blijft niet bij één of twee keer. De voorzitter van het Islamitische Begrafeniswezen, Abraham Johannes Wijbenga, schroomt daarbij namelijk niet om het bijwonen van een herdenking van vermoorde Azerbeidzjanen NATIONALISTISCH te noemen. Ja, u leest het goed, het herdenken van in koelen bloede vermoorde Azerbeidzjanen is volgens de man iets nationalistisch. Onwelgevallige geluiden wegzetten als nationalistisch, verkeerd geïnformeerd of simpelweg racistisch is natuurlijk enorm conveniënt voor het CDA en wanneer mensen hem zat zijn en reageren speelt hij de vermoorde onschuld, zoals ook gisteren weer. Waar de man zonder achterban zijn motivatie vandaan haalt om dit soort aanvallen in te blijven zetten, blijft een raadsel. Je zou bijna denken dat het zijn werk is.

Beste Abraham, Laten we het eens over de door jouw voormalige partijleider gesanctioneerde illegale oorlog in Irak hebben, waar meer dan een miljoen mensen het leven bij hebben verloren. Heb je daar ooit vragen over gesteld? Heb je aangedrongen op een onderzoek naar hoe we die valse oorlog ingelokt zijn en waar de kiem is geplant van wat later ISIS en IS is gaan heten? Heb je je weleens afgevraagd waarom Bush, Blair en Balkenende niet zijn vervolgd en waarom Khadaffi, Saddam en Bin Laden naar de eeuwige jachtvelden zijn gestuurd? Wat doet jouw voormalige baas tegenwoordig eigenlijk? Oh wacht, hij is vier keer lid raad van toezicht en één maal voorzitter bij één of ander International Advisory Board. Zo rolt men namelijk bij het CDA.
Mijn advies aan jou is: blijf doen waar je goed in bent, namelijk het bedenken van nutteloze subsidieprojecten en laat de politiek maar over aan de grote jongens Abraham. Dan hoef je ook niet steeds de vermoorde onschuld te spelen, wanneer je het deksel op je neus krijgt om je hypocrisie en het wijzen met dat belerende vingertje van je. Ozturk

Wijbenga Appa