Home Nieuws Westerse politici verhullen mislukkingen met anti-islam retoriek

Westerse politici verhullen mislukkingen met anti-islam retoriek

Westerse politici gebruiken anti-islam en anti-moslim retoriek als middel om hun eigen mislukkingen te verhullen. Dat zegt de Turkse president Erdogan vandaag als reactie op de manier waarop de islamofobe Franse president Macron zijn herverkiezing probeert veilig te stellen over de rug van de moslimgemeenschap

.

Advertentie

De Turkse president noemt de manier waarop westerse politici concepten zoals de “Franse islam”, de “Europese islam” of de “Oostenrijke islam” proberen te introduceren als één van de vele voorbeelden daarvan. De werkelijke reden voor deze initiatieven die worden voorgesteld door de Franse president Macron is om een rekening te vereffenen met moslims en de islam zegt de Turkse president.

Onder het mom van het gevecht tegen extremisme probeert men in plaats van terreurbestrijding bovenal een passieve en bange moslim te creëren die zich niet uitspreekt tegen onrecht en niet zijn stem durft te verheffen tegen onderdrukkers,” aldus de Turkse president.

De islamofobe president van Frankrijk voert een kruistocht tegen moslims en kondigde eerder deze maand aan verregaande bevoegdheden te willen geven aan autoriteiten om islamitische instellingen te sluiten die worden beschouwd als “Vijanden van de republiek”. De gruwelijke moord op een leraar in het noordwesten van Parijs vorige week, nadat hij in zijn lessen cartoons van de profeet Mohammed toonde aan leerlingen, was voor de minister van Binnenlandse Zaken aanleiding om aan te kondigen instellingen te sluiten die niet in lijn willen lopen met de Franse regering, zoals het Franse collectief tegen islamofobie.

Critici van Macron zijn het erover eens dat hij in zwaar politiek weer verkeert sinds het verlies bij de lokale verkiezingen in juni en wanhopig een ruk naar rechts probeert te maken over de ruggen van moslims. Anderzijds is het opvallend dat Frankrijk warme banden onderhoudt met en grootleverancier is van wapens aan Arabische dictaturen en zoals in Libië steun verleende aan krijgsheer Haftar om de legitieme regering in Tripoli omver te werpen.