Home Nieuws Westerse landen gaan Afrikaanse vluchtelingen uit Israël opvangen

Westerse landen gaan Afrikaanse vluchtelingen uit Israël opvangen

De Israëlische Staat mag Afrikaanse vluchtelingen die het wilde uitzetten, binnen vijf jaar deporteren naar Westerse landen. Dat is de deal die Israël met de VN is overeengekomen.

Advertentie

Volgens Israëlische bronnen zou de VN een overeenkomst hebben bereikt met Israël om de aangekondigde deportaties van Afrikaanse vluchtelingen te schrappen en ze in plaats daarvan te deporteren naar Westerse landen.

Netanyahu zegt dat ze tot een ongekende overeenkomst zijn gekomen met de VN vluchtelingenorganisatie waarbij Israël 16.000 Afrikaanse vluchtelingen zal deporteren naar Westerse landen die ze willen opnemen. De deal zal naar verluidt in de komende vijf jaren uitgevoerd worden.

Israël beschouwt de overgrote meerderheid van 40.000 vluchtelingen werkzoekenden en beschouwt zichzelf niet verplicht om ze op te vangen.

Israël wordt door critici beschouwd als een etno-nationalistische Apartheidsstaat zonder moreel kompas. Zo gaf Israël toe dat het jarenlang Ethiopische joden gedwongen heeft gesteriliseerd om het geboortecijfer omlaag te brengen. Volgens de voormalig minister van Landbouw Yair Shamir, partijgenoot van defensieminister Avigdor Lieberman die ontrouwe Arabieren met bijlen wilde onthoofden, zocht Israël naar manieren om het geboortecijfer onder Palestijnse bedoeïenen omlaag te brengen.

De beklemmende documentaire van The Nation over het neonazisme en racisme in de Israëlische samenleving.