Home Opinie Wereld in de ban van Donald Trump’s muslimban. Gaat het überhaupt om...

Wereld in de ban van Donald Trump’s muslimban. Gaat het überhaupt om moslims?

De kersverse president van de Verenigde Staten van Amerika, Donald Trump, ligt vanaf dag één figuurlijk onder zwaar artillerievuur. De arrogante vastgoed miljardair uit New York heeft het grootste mediaorgaan van het westen tijdens een live persconferentie beschuldigd van het verspreiden van fake news. Hiermee heeft Trump, als je het mij vraagt, een nieuw oorlogsfront geopend. Op social media fora kun je plotseling live-uitzendingen vanuit New York tegenkomen, die door demonstranten worden gefilmd, die daarna weer door duizenden mensen worden gedeeld en door miljoenen mensen over de wereld worden bekeken. Via verschillende mediakanalen probeert men een vuist te maken tegen de afgrijselijke islamofoob en xenofoob Trump. De NYDP, die bekend staat om haar baldadige optredens bij delicten, probeert met man macht om huize Trump, the Trump Tower, vreedzaam te verdedigen. Dat lukt aardig. Geen doodgeknuppelde demonstranten. Geen seintjes van een ‘Amerikaanse lente’ tot zover.

Advertentie

Het lijkt erop dat het verliezerskamp, bestaande uit Obama & Clinton Co (De democraten), de media (met name CNN), en de Europese Unie (voorzitter EU Donald Tusk) het niet bij deze nederlaag laten zitten.

  1. Democraten: Obama heeft vlak voor zijn vertrek, net op de valreep, een aantal beslissingen genomen die op Donalds Trump’s bordje vielen. Ik noem er twee: De neutrale houding van de VS in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft er toe geleid dat er een besluit is genomen die in het verkeerde keelgat schoot van de eeuwige bondgenoot Israël: Israël moet onmiddellijk stoppen met illegaal bouwen! En maar liefst 35 Russische diplomaten moesten halsoverkop wegens spionage het land uit. Trump mag het lekker met Putin uitzoeken.
  2. Media: Het is verbazingwekkend hoe de media van het vrije westen eensgezind een anti-Trump campagne zijn gestart. Dat Donald Trump democratisch is gekozen doet er eventjes niet aan toe. De beloften, waar Trump veel stemmen mee heeft “geroofd”, word door de media heel slim tegen hem gebruikt. Trump wil een muur bouwen om Mexicanen tegen te houden. Wat is Trump? Trump is een racist! Trump heeft een inreisverbod van 90 dagen in het leven geroepen tegen mensen uit 7 leven landen, te weten; Irak, Syrië, Soedan, Libië, Somalië en Jemen. Wat is Trump? Trump is een islamofoob! Wat is Trump nog meer? Een Vrouwenhater! Trump is momenteel alles wat evil is…
  3. De EU: Donald Tusk, voorzitter van de Europese Unie, maakt zich dusdanig zorgen over het lot van de moslims de toekomst van de EU, dat hij aan alle EU landen een brief heeft gestuurd. Tusk verwacht dat Trump (handels)pacten zal sluiten met landen als China en Rusland waardoor het evenwicht in de wereld ten nadele van de EU verstoord zal worden. Dit kan zelfs einde EU betekenen…

In Nederland hebben we op 1 februari onze eerste anti-Trump bijeenkomst gehad: Holland Against Hate. Ruim 2000 mensen hebben zich hard gemaakt tegen de muslimban. In Turkije hangt er niet echt een anti-Trump bui. Het is verbazingwekkend dat een land als Turkije, die door menig mens in de wereld wordt gezien als de hoeder van alle moslims zich weinig aantrekt van de houding van Trump die door veel mensen gedefinieerd wordt als islamofobisch, maar dat de landen in Europa die de Syrische vluchtelingen liever buiten de deur houden zich er wel aan storen. Het lijkt erop alsof de schrik er bij de Europese elite flink in zit, nu hun troon wankelt. De retorische vraag die we ons daarbij moeten stellen is: Gaat het hen überhaupt om de moslims? Ik laat het antwoord aan u.