Home Nieuws Weerzinwekkend: verscheurde Korans aangetroffen in toiletten moskee

Weerzinwekkend: verscheurde Korans aangetroffen in toiletten moskee

Één of meer onbekenden zijn op zaterdag een moskee in de Duitse stad Bremen binnengedrongen en hebben tientallen Korans verscheurd en in de toiletten achtergelaten. De politie is op zoek naar de dader of daders.

Advertentie

Het voorval werd ontdekt door een getuige die de moskee aan de Lönigstraße rond 16.00 uur binnenkwam en de Korans in de toiletten aantrof. Vermoed wordt dat de dader of daders de moskee tussen 14.00 en 16.00 uur zijn binnengedrongen.

De Duitse politie is momenteel op zoek naar getuigen van het voorval of mensen die iets verdachts hebben opgemerkt tussen 14.00 en 16.00 uur. Een religieus of politiek gemotiveerde daad wordt niet uitgesloten. Moslimhaat is een hardnekkig probleem in Duitsland, waar jaarlijks tientallen moskeeën worden aangevallen. Ook in Nederland zijn moskeeën vaker het doelwit van haatmisdrijven.

https://twitter.com/eha_news/status/1137783808432979968

Afgelopen weekend is ook de centrale moskee in Kassel aangevallen door onbekenden die de ramen van het gebouw ingooiden. De Kassel Merkez Camii is al meermaals het doelwit geweest van aanvallen. In het verleden werd de moskee al eens aangevallen door aanhangers van de terroristische organisatie PKK.