Home Nieuws Weerstand tegen benoeming apathische eikel Thierry Aartsen als Tweede Kamerlid

Weerstand tegen benoeming apathische eikel Thierry Aartsen als Tweede Kamerlid

Thierry Aartsen tijdens de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2014. https://youtu.be/x-e5dqEWKcA

Er is binnen en buiten de regeringspartij VVD weerstand tegen de benoeming van de ‘eikel’ Thierry Aartsen als opvolger van Jeanine Hennis-Plasschaert in de Tweede Kamer, vanwege diens vrouwonvriendelijke, anti-moslim en pro-PVV uitspraken.

Advertentie

VVD-wethouder en locoburgemeester van Wormerhout, Rob Berkhout, roept zijn partij op om de installatie van Thierry Aartsen in de Tweeede Kamer te blokkeren. Kort na bekendmaking van zijn installatie als Kamerlid, doken oude Tweets van Aartsen op waarin hij zich manifesteert als een totale eikel die geen empathie toont voor een mens met psychische problemen die ervoor koos om uit het leven te stappen. Zo zegt hij in een Tweet “GVD! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief!“. Aartsen neemt zijn woorden niet terug en zegt dat hij geen spijt heeft van zijn Tweets. Tegenover BN de Stem zegt hij dat hij misschien iets behoedzamer moet worden, maar voegt daaraan toe ‘Ik ben wie ik ben‘, en juist die woorden stuiten bij Berkhout op weerstand.

Thierry Aartsen vindt ook dat mensen niet zo moeten zeuren over Wilders, maar vind de cartoons die over Wilders zijn gemaakt, wel te ver gaan.

De installatie van Thierry Aartsen op donderdag gaat volgens de VVD-fractie gewoon door. De VVD wordt geplaagd door schandaal na schandaal. Van berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag, tot integriteitskwesties en tot aan de kwestie over het afschaffen van de dividendbelasting waar bewoners van sociale huurwoningen deels voor moeten opdraaien.