Home Opinie Wanneer je je verzet tegen etnische zuiveringen, ben je de pineut bij...

Wanneer je je verzet tegen etnische zuiveringen, ben je de pineut bij Jinek, niet wanneer je het bepleit

Er is groeiende kritiek op de manier waarop Eva Jinek Farid Azarkan van DENK interviewde op woensdag, naar aanleiding van een vermeende nepposter-campagne over de PVV. Terechte kritiek op de agressieve manier waarop Jinek interviewt, vinden veel kijkers van het programma.

Advertentie

DENK zegt dat het een campagne daarover via een extern reclamebureau heeft geannuleerd, vanwege ethische bezwaren. DENK kondigde eerder in de week aan dat het een aangifte overweegt tegen journalisten Peter Kee en David de Wilde omdat zij een bron zouden hebben aangezet om valse informatie over DENK te helpen verspreiden.

Farid Azarkan schoof daarom woensdagavond aan bij Jinek Live om over het onderwerp te praten. Jinek legde, samen met Michiel Vos, Azarkan het vuur aan de schenen over de vermeende nepposters. Het contrast met het Wilders-interview, dat over zijn poezen ging, is op zijn minst opvallend te noemen. Kritiek op Jinek richt zich vooral op, maar is niet beperkt tot, het contrast met dat Wilders-interview.

Terwijl Jinek vorig jaar de door pro-Israëlische haatgroepen gesponsorde racist Geert Wilders over zijn poezen interviewde, zonder ook maar één kritische vraag te stellen, ging ze woensdag vol op de aanval tegen Azarkan, vanwege een nepposter-campagne die juist bedoelt lijkt om te waarschuwen voor wat de extreemrechtse PVV al jaren bepleit: etnische, culturele, religieuze en academische zuiveringen.