Home Nieuws Wanhopige Geert Wilders naar Turkse ambassade in Den Haag

Wanhopige Geert Wilders naar Turkse ambassade in Den Haag

Wilders

De wanhopige PVV-leider Geert Wilders gaat binnenkort naar de Turkse ambassade in Den Haag om daar te demonstreren. Zo meldt de extreemrechtse politicus via Twitter. Wilders ziet zijn aanhang in de peilingen krimpen en probeert koste wat kost conflicten uit te lokken.

Advertentie

Wilders zegt dat hij een protestactie bij de Turkse ambassade heeft aangemeld bij de politie in Den Haag. “Zojuist bij de politie Den Haag een protestactie bij de Turkse ambassade aangemeld. Geen Turkse ministers op campagne in Nederland!“, aldus Wilders.

Wilders refereert daarmee aan de campagne voor het Turkse referendum. Het JA-kamp en NEE-kamp willen campagne voeren in Nederland waar 400.000 Turkse Nederlanders wonen. De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat het onwenselijk is als Turkse ministers hier campagne komen voeren voor het JA-kamp. Het NEE-kamp voert al enige tijd campagne. Zo was ook PvdA-politica Keklik Yucel te zien bij een bijeenkomst van het NEE-kamp.

Het extreemrechtse kopstuk Wilders, die uit angst wegblijft bij debatten met zijn opponenten, teert op confrontaties met minderheden in Nederland, vooral omdat zijn partij de kiezer inhoudelijk weinig te bieden heeft. De protestactie is opmerkelijk, omdat Geert Wilders zelf jaren geleden ook campagne voerde in het buitenland. Wilders voerde samen met John Mannheim, oud-bestuurder van de pro-Israël lobbygroep CIDI, campagne voor de VVD in Tel Aviv en omstreken.