Home Opinie Waarom moslims geen afstand zouden hoeven nemen van terreur

Waarom moslims geen afstand zouden hoeven nemen van terreur

De Amerikaanse schrijfster Dalia Mogahed werd afgelopen week geïnterviewd door MSNBC’s Chuck Todd over de vraag of moslimleiders zich uit zouden moeten spreken tegen ISIS. Mogahed reageerde als volgt:

Advertentie

“Ik denk dat we een stap terug moeten nemen en een andere vraag moeten stellen, namelijk: “Is het gerechtvaardigd om te eisen van moslims dat ze terrorisme veroordelen’. Dat klinkt misschien een beetje radicaal. De reden waarom ik dit zeg is dit. 

Het goedkeuren van het doden van burgers is, voor mij, het meest monsterlijke wat je kunt doen. En om verdacht te worden van zoiets monsterlijks, vanwege je geloof is erg oneerlijk. Wanneer we kijken naar de grote meerderheid van terroristische aanvallen in de VS, volgens de FBI, zijn de meeste binnenlandse terreuraanslagen gepleegd door blanke, mannelijke christenen.

Dat zijn de feiten. Wanneer die dingen gebeuren, verdenken we geen andere mensen met hetzelfde geloof en etniciteit en verwachten we niet van hen dat ze het veroordelen. We nemen aan dat deze dingen hen net zo ziedend maken als alle anderen. En we moeten deze aanname van onschuld ook toepassen op moslims.” 

+ Bonustips van onze Harry.