Home Opinie Waarom “knkrjood” de Palestijnen meer schaadt dan baat

Waarom “knkrjood” de Palestijnen meer schaadt dan baat

Met afgrijzen lees ik soms op internetfora de reacties van rechts tot extreemrechtse medelanders op artikelen die de tendentieuze en eenzijdige rioolmedia de ether in slingeren over moslims, asielzoekers, vluchtelingen, smurfen, tuinkabouters of vul zelf een groep in die men kwaadaardig probeert neer te zetten.

Advertentie

Reacties die me doen afvragen waartoe de gemiddelde reaguurder nog meer in staat is, als hun gedroomde partij, de PVV, de absolute macht in dit land zal krijgen. Reacties die er niet om liegen: “varkenskoppen in iedere moskee, tegen de muur met alle moslims, deporteren die handel, er zijn nog wel wat gaskamers vrij die we open kunnen gooien”. Kortom, walgelijke reacties van walgelijke en kortzichtige mensen.

Niet alleen de reacties van onze xenofobe en moslimhatende landgenoten doen me tegenwoordig pijn aan de ogen, maar ook die op sommige fora waar mijn medelandgenoten reageren op Israëlisch terreur. Men gebruikt er woorden als “knkrjood”, “had Hitler maar zijn werk afgemaakt” en dat soort verschrikkelijke zaken. Zichzelf niet realiserend dat dat soort uitspraken juist koren op de molen zijn van de anti-Palestina lobby. Men realiseert zich niet dat men met dat soort statements de anti-Palestinalobby een knuppel geeft om de pro-Palestina geluiden mee te slaan en te smoren als antisemitisch. Om nog maar niet te spreken over de inzet van iedere “kkjood” door de Israëlische regering om druk te zetten op Joden om toch naar Israël te emigreren. Dit raakt niet alleen de Palestijnen, maar is bovendien nodeloos grievend en discriminatoir voor kritische Joden die niets moeten hebben van het terreurbewind in Tel Aviv.

Daarom hier mijn ondubbelzinnige oproep om te kappen met het gebruik van termen die we zelf walgelijk vinden en waardoor mensen zich gekwetst kunnen voelen. Als je de discussie namens de Palestijnen niet inhoudelijk kunt voeren en je argumenten niet solide kunt onderbouwen en ressorteert tot het gebruik van haattermen, zwijg dan en laat de discussie door anderen voeren die dat wel kunnen. Stop met het geven van een stok aan hen die de pro-Palestinabeweging ermee willen slaan. Een “knkrjood” schaadt de Palestijnen meer dan het hen baat.