Home Nieuws VVD’er en CIDI-voorzitter geeft inzet trollaccount over rechtszaak pedoseksueel misbruik joodse school...

VVD’er en CIDI-voorzitter geeft inzet trollaccount over rechtszaak pedoseksueel misbruik joodse school toe

Screengrab: Ron Eisenmann op archiefbeeld in een interview met AT5.

De Voorzitter van het Centrum voor Informatie en documentatie Israël, Ron Eisenmann, tevens VVD-politicus, geeft toe dat hij gebruik heeft gemaakt van een trollaccount op Twitter inzake de pedoseksuele ontuchtzaak op de joodse school Cheider.

Advertentie

Het trollaccount is gebruikt rondom een rechtszaak inzake ontucht op de joodse school Cheider, door de joodse leraar Ephraïm S. die door het OM verdacht wordt van seksueel misbruik van zes kinderen op de school. Twee van zijn slachtoffers zouden zelfs onder de twaalf jaar zijn.

Daags voor de rechtbank over de kindermisbruikzaak werd het Twitteraccount @Cheiderfacts aangemaakt, naar nu blijkt onder verantwoordelijkheid van CIDI-voorzitter Ron Eisenmann. Kort daarop werd een ander account aangemaakt onder de naam @CheiderF. Het eerste account zou onder verantwoordelijkheid van Ron Eisenmann feiten over de school hebben verschaft rondom het pedoseksuele misbruik op Cheider, terwijl het tweede account de school verdedigt.

Volgens Eisenmann zat de advocatenfamilie Loonstein, waarvan Herman voorzitter is van de joodse school Cheider en de marginale organisatie Federatief Joods Nederland. Volgens de zoon van Herman Loonstein, Chitzki, zit hij er in ieder geval niet achter.

Eisenmann biedt in een Tweet op 28 april zijn excuses aan aan de familie Loonstein en de gang van zaken te betreuren. Kort onder die tweet tagt hij Sruli Loonstein, Victor Loonstein en Benzi Loonstein.

De zionistische lobbygroep CIDI zegt in een verklaring dat de zaak met het excuses wat hen betreft is afgedaan en ook de VVD vindt dat Eisenmann nog prima in staat is om te functioneren als politicus.

Eisenmann hielp samen met Yanki Jacobs, in 2014 met het opzetten en overzien van de pro-Israëlische Facebookpagina Holland4Israel dat met vijftig man vanuit een kantorencomplex in Amsterdam opereerde tijdens het bloedbad dat Israël aanrichtte in Gaza in datzelfde jaar. De toenmalige Israëlische ambassadeur in Nederland, Haim Divon, overzag de sociale media operatie. Het verhaal werd opgetekend door Cnaan Liphshiz, een voormalige werknemer van het CIDI.