Home Nieuws VVD Amsterdam hangt Israëlische vlag uit na moord op 60 Palestijnse demonstranten

VVD Amsterdam hangt Israëlische vlag uit na moord op 60 Palestijnse demonstranten

Foto archief - VVD-Amsterdam/Twitter: VVD Amsterdam hangt de Israëlische vlag uit na de moord op 60 ongewapende Palestijnse demonstranten.

De lokale fractie van de regeringspartij VVD in Amsterdam is in opspraak geraakt na het ophangen van een Israëlische vlag op de deur van het partijkantoor nadat soldaten van het Israëlisch bezettingsleger maandag 60 ongewapende Palestijnen doodschoten in Gaza, waaronder ten minste 8 kinderen. Duizenden anderen raakten gewond door het gewelddadige optreden van het Israëlisch leger.


“@Denk_Amsterdam hangt een vlag op. Kunnen wij ook. 🇮🇱”, luidt de Tweet, als reactie op een Palestijnse vlag op de deur van het partijkantoor van DENK.

Dinsdag werd een bericht verstuurd vanaf het Twitteraccount van VVD-Amsterdam met een foto van een Israëlische vlag op de deur van het partijkantoor, met daarnaast het portret van de Amsterdamse VVD-leider Eric van der Burg, die tevens voorzitter is van de NTR, bekend van programma’s zoals De Nieuwe Maan.

DENK toonde zich eerder solidair met de Palestijnen nadat maandag zo’n 60 ongewapende demonstranten werden doodgeschoten door soldaten van het Israëlisch bezettingsleger.

Op Twitter wordt verbolgen gereageerd op het schaamteloze gedrag van de VVD-afdeling in Amsterdam.