Home Nieuws Vuurzee verzwelgt toekomstige moskee Culemborg, mogelijk brandstichting

Vuurzee verzwelgt toekomstige moskee Culemborg, mogelijk brandstichting

De toekomstige moskee in Culemborg, die gevestigd zou worden in het voormalige zwembad De Meer, stond woensdagavond in brand.

Advertentie

Een groot deel van het oude zwembad staat in brand en de vlammen zijn van een grote afstand te zien. De rook trekt richting het centrum. De brandweer adviseert omwonenden om de ramen en deuren te sluiten in verband met de stank“, meldt de NOS in een nieuwsbericht.

Het gebouw aan de Multatilaan was afgelopen zomer aangekocht door Vereniging Islamitische Gemeenschap voor 410.000 EURO die het pand wilde verbouwen tot een moskee. Een medewerker van de gemeente Culemborg verklaart tegenover het AD dat de brand vermoedelijk is aangestoken, omdat het pand is afgesloten van gas en elektra. Ook 112Vandaag meldt dat het vermoedelijk om brandstichting gaat. De politie onderzoekt inmiddels de zaak.

Veiligheidsregio Zuid-Gelderland meldt via Twitter dat er asbest in de buizen in de fundering zit, maar dat deze niet vrijkomt. De brandweer gaf omstreeks 23.00 uur het teken ‘brandmeester‘ en zou bezig zijn met nablussen.

Moslims en islamitische gebedshuizen in Nederland zijn al jarenlang het slachtoffer van aanslagen en geweldpleging.