Home Nieuws VS: Israël plantte spionageapparatuur rondom Witte Huis

VS: Israël plantte spionageapparatuur rondom Witte Huis

Israël zit achter het spionageapparatuur dat geplaatst is rondom het Witte Huis in Washington, zo stelt Politico op basis van drie voormalige regeringsfunctionarissen met kennis over de zaak. Volgens hen is de Amerikaanse inlichtingendienst tot de conclusie gekomen dat Israël achter de spionage-apparatuur zit.

Advertentie

Politico schrijft dat Amerikaanse onderzoekers hebben vastgesteld dat Israël hoogstwaarschijnlijk de dader is voor het plaatsen van Stingray-telefoontrackers rondom het Witte Huis, met als doel om informatie te onderscheppen van telefoons die gebruikt worden door de Amerikaanse president Trump of één van zijn topfunctionarissen.

Israël ontkent dat het surveillance operaties in de VS uitvoert. Het onderzoek van de FBI betwist deze uitlatingen volgens Politico. Het Witte Huis heeft voorlopig niet gereageerd op de zaak. Verwacht wordt dat Trump mild zal zijn voor de Israëlische Staat. President Trump heeft zijn verkiezingscampagne laten sponsoren door de oorlogszuchtige pro-Israël casinomiljardair Sheldon Adelson. Ook onderhoudt Trump warme banden met de extreemrechtse Israëlische premier Benjamin Netanyahu.