Home Nieuws VS houden Russische inmenging in fictief land Binomo nauwgezet in de gaten...

VS houden Russische inmenging in fictief land Binomo nauwgezet in de gaten volgens VN-gezant Nikki Haley

De Verenigde Staten houden de situatie op het fictieve eiland Binomo nauwgezet in de gaten volgens de controversiële Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley. Haley werd het slachtoffer van Russische pranksters die haar belden en deden alsof ze de Poolse premier Mateusz Morawiecki waren.

Advertentie

Haley voerde een gesprek dat ruim 20 minuten duurde over de situatie op het fictieve eiland Binomo in de Zuid-Chinese zee. Volgens Haley volgt de VS de situatie op Binomo op de voet en zal ze Rusland eraan blijven herinneren wat hun plaats is.

VN-gezant Haley trapte in een comedy act van de Russische pranksters Vladimir Kuznetsov en Alexey Stolyarov, die belden als de Poolse premier Morawiecki.

Tijdens de telefoonconversatie met hun gesprekspartner, uitten de pranksters hun zorgen over de situatie over Russische inmenging in de politieke aangelegenheden van een fictief eiland in de Zuid-Chinese zee die ze Binomo noemden. Het eiland bestaat niet op de wereldkaart, maar dit weerhield Haley er niet van te claimen dat de VS er bovenop zat en de situatie nauwgezet in de gaten houdt.

Een woordvoerder van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, noemde de retoriek van Haley dat nergens op was gebaseerd ‘kortzichtig’. “Nikki, wil je echt dat Rusland je alle plaatsen in de wereld helpt herinneren?,” aldus Zakharova.

Haley zelf heeft nog niet gereageerd op de authenticiteit van het gesprek dat ze voerde met de comedians.

De Amerikaanse VN-ambassadeur Haley, die VN-staten bedreigde in aanloop naar de stemming van de Algemene Vergadering over de eenzijdige Jeruzalem-stap van de VS, is een controversiële diplomaat. De Pro-Israëlische oorlogshitser Sheldon Adelson was met een donatie van 250.000 Dollar de grootste donor van de politieke organisatie 527 van Nikki Haley, de Amerikaanse VN-ambassadeur.

Nikki Haley is een uitgesproken zionist en sprak openlijk op een beleidsconferentie van de grootste en meest radicale Israëlische lobbygroep in de Verenigde Staten, de AIPAC, over hoe de dagen van Israël-bashing over zijn. Ook pochte zij daar over hoe ze de VN had gedwongen om het FALK-report terug te trekken waarin Israël wordt aangeduid als Apartheidsstaat.