Home Nieuws VS aangeklaagd voor belastingvrije giften aan illegale Israëlische nederzettingen

VS aangeklaagd voor belastingvrije giften aan illegale Israëlische nederzettingen

Amerikaanse burgers hebben een rechtszaak aangespannen tegen de Verenigde Staten omdat het toestaat dat belastingvrije giften aan zo’n 150 non-profit organisaties ongeveer 1 miljard dollar per jaar doorsluizen naar illegale Israëlische nederzettingen in Palestina.

De belastingvrije giften vinden volgens de aanklagers uiteindelijk zijn weg naar het financieren van materieel voor het Israëlisch bezettingsleger en ondersteunt de uitbreiding van illegale Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

Volgens de rechtszaak, aangespannen in de federale rechtbank in Washington op 21 december, zijn er ongeveer 150 Amerikaanse non-profit organisaties die gezamenlijk ongeveer 1 miljard dollar per jaar naar Israël sturen en “De gedwongen uitzettingen van alle niet-joden en uitbreiding van de bezetting in Palestijnse gebieden financieren”.

De advocaat van de aanklagers, verklaart tegenover de Electronic Intifada, dat volgens hem de organisaties acht federale wetten en zes belastingwetten overtreden.

Belastingvrije giften die gedaan zijn vanuit Amerika, zijn volgens de aanklagers gebruikt voor het kopen van militaire goederen zoals nachtkijkers, sniper scopes en waakhonden voor Israëlische kolonisten, evenals het opzetten van “Sluipschutter-opleidingen”.

Mensen die expliciet worden genoemd vanwege hun miljoenensteun aan dergelijke projecten zijn zakenmannen Sheldon Adelson en Irving Moskowitz, evenals de extremistische haatprediker en oprichter van Christians United for Israel John Hagee.

Met dank voor dit artikel aan Ali Abunimah en de Electronic Intifada