Home Nieuws Vrouwen in Nieuw-Zeeland dragen massaal hoofddoeken na terreuraanslag op moskeeën

Vrouwen in Nieuw-Zeeland dragen massaal hoofddoeken na terreuraanslag op moskeeën

Terwijl een week geleden een extreemrechtse terrorist een massamoord pleegde in twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, droegen vrouwen in Nieuw-Zeeland vandaag massaal een hoofddoek uit solidariteit met de wereldwijde moslimgemeenschap.

Deze vrijdag besloten vrouwen in het hele land, van politieagenten tot ambtenaren, van de premier Jacinda Ardern tot nieuwslezeressen, om een hoofddoek te dragen die lijkt op de hijab gedragen door moslima’s. De Nieuw-Zeelandse vrouwen willen daarmee een boodschap van solidariteit afgeven aan de getroffen moslimgemeenschap.

Vrouwen die ervoor kozen om de hoofddoek te dragen uit solidariteit zeggen dat ze niet willen dat deze aanslag hen definieert, dat de moslimgemeenschap nergens voor hoeft te vrezen en ook moslims horen bij de grote familie die Nieuw-Zeeland is.

Tekst loopt door onder de Tweet

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern sprak bij de ceremonie van twee minuten stilte voor de slachtoffers van de aanslagen een citaat uit van de profeet Mohammed (vzmh) en zei dat iedereen onderdeel is van een eenheid, een lichaam, “Wanneer een deel van het lichaam lijdt, voelt het hele lichaam pijn,” aldus Ardern in de woorden van de profeet. De islamitische oproep tot het gebed is vrijdag bovendien uitgezonden door de nationale televisie en radiostations in Nieuw-Zeeland.

Ardern besloot eerder om de naam van de terrorist niet te noemen en zijn naam en boodschap niet te verspreiden, maar aandacht uit te laten gaan naar de slachtoffers van terreur.

Nieuw-Zeelandse premier solidair met moslims

Je schrijft het als LEIDERSCHAP, maar leest het als Jacinda Ardern. Wereldleiders kunnen nog het één en ander leren van hoe de premier van Nieuw-Zeeland haar solidariteit betuigt met de moslimgemeenschap na de verschrikkeljke terreuraanslag op twee moskeeën in Christchurch. "'The believers in their mutual kindness, compassion, and sympathy are just like one body. When any part of the body suffers, the whole body feels pain.' I pray we heed his words."

Geplaatst door DutchTurks.nl op Vrijdag 22 maart 2019

Nieuw-Zeeland gaat uit solidariteit met moslims Islamitische gebedsoproep uitzenden