Home Nieuws Vrouw in Koeweit filmt huishoudster die om hulp roept en vervolgens te...

Vrouw in Koeweit filmt huishoudster die om hulp roept en vervolgens te pletter valt

Een vrouw in Koeweit is gearresteerd door de politie nadat ze haar Ethiopische huishoudster uitlachte en filmde, vlak voordat ze te pletter viel. De vrouw plaatste het filmpje, die ze zelf had opgenomen, vervolgens online.

Advertentie


De huishoudster houdt zich op de video met één hand vast aan het kozijn van een raam op de zevende verdieping van een gebouw, terwijl ze op het laatste moment terugkomt op haar zelfmoordpoging en om hulp vraagt. De vrouw uit Koeweit, de werkgever van de huishoudster, die het gebeuren filmt, zegt tegen haar huishoudster “Oh gek, kom terug”, waarna de vrouw naar beneden stort en op een golfplaten dak valt.

Aanvankelijke berichten suggereerden dat de vrouw zou zijn overleden, maar volgens media maakt het slachtoffer het, afgezien van een gebroken arm en een bebloede neus en oor, goed. De vrouw die het gebeuren filmde en zelf online plaatste, wordt nu onderzocht door de politie in Koeweit.

In de rijke golfstaat werken zo’n 600.000 mensen als huishoudelijk personeel, vooral afkomstig uit Afrikaanse en Aziatische landen. Velen van hen werken in barre omstandigheden en klagen over de slechte behandeling die ze er krijgen.