Home Nieuws Vrijgelaten Al Jazeera journalist Mansour bedankt president Erdoğan

Vrijgelaten Al Jazeera journalist Mansour bedankt president Erdoğan

Al Jazeera journalist Ahmed Mansour, die werd vastgehouden in Duitsland op verzoek van het Egyptische militaire regime, bedankte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voor zijn steun tijdens zijn detentie in Berlijn.

Advertentie

Tijdens een persconferentie in Berlijn op dinsdag, zei Mansour dat Erdogan de enige wereldleider was die fel gekant is geweest tegen de beslissing van de Duitse rechter.

Mansour verklaarde tegenover verslaggevers dat adviseurs van Erdoğan en minister president Ahmet Davutoğlu hem belden na zijn vrijlating.

Mansour werd op zaterdag in Berlijn gearresteerd toen hij zat te wachten op zijn vlucht naar Qatar. De journalist die zowel Brits als Egyptisch staatsburger is, werd twee dagen later vrijgelaten.

Na Mansour’s arrestatie uitte de Turkse president kritiek op Duitsland voor de beslissing en zei: “Europese staten, die Turkije alleen laten in de strijd tegen terrorisme en leden van terroristische organisaties gedogen, gedragen zich helaas heel anders bij een verzoek van coupplegers. Een EU lidstaat die niet optreedt wanneer Ankara documenten aanbiedt over duizenden leden van de verboden PKK die vrijelijk opereren binnen haar grenzen, zag geen kwaad in het vasthouden van een Al Jazeera journalist.”