Home Opinie Voorzitters voetbalgiganten in gevecht

Voorzitters voetbalgiganten in gevecht

GS embleem
Mediagevecht bereikt dieptepunt

De voorzitter van de roodgele leeuwen, Ünal Aysal is in een mediagevecht verzeild geraakt met de voorzitter van Fenerbahçe, nadat hij eerder in de krant Hürriyet een verklaring afgelegd heeft.

Advertentie

Officieel bericht Galatasaray
“De verklaring met betrekking tot de immorele uitspraken gedaan door sportbestuurders, waaronder Aziz Yildirim en zijn ploeg, zijn een gevaar voor de Turkse sport. Ons inziens is dit een reeele zorg die de hele Turkse sportwereld aangaat. De reactie van Fenerbahçe baas Aziz Yildirim is, in dat licht dan ook onverantwoord en staan ver van de waarheid en realiteit af.

Onze club wordt al maanden door de ploeg van Aziz Yildirim bestookt en onheus bejegend in de media. Er worden onwaarheden aan de media geserveerd, om op te dienen aan het Turkse volk. Wij hebben het tot dusver niet nodig gevonden om te reageren op die onwaarheden.

De voorzitter van Galatasaray gaf aan dat ze met de Fenerbahçe aanhang geen problemen hebben, maar met de kleine ploeg bestaande uit Aziz Yildirim en zijn medewerkers, die zich achter de grote Fenerbahçe aanhang verschuild. De voorzitter van Galatasaray vervolgd “niemand moet het lef hebben om mijn respect, houding en liefde voor Atatürk in twijfel te trekken”, “hij die zijn respect wil tonen aan de erfenis van Atatürk, moet dat niet met woorden doen, maar met daden, zoals wij dat doen door de vlag van Mustafa Atatürk, de Turkse vlag op het wereldtoneel te vertegenwoordigen”.

Fenerbahçe niet gedegradeerd
Er is een groeiende onvrede onder clubs, over de behandeling van Fenerbahçe door de Turkse voetbalbond. De ploeg die gestraft werd door de UEFA voor match fixing, en uitgesloten werd van Europees voetbal, heeft in Turkije op coulance kunnen rekenen van de Turkse voetbalbond TFF. Waar in soortgelijke gevallen, zoals bij dat van Juventus in Italië, de club werd gedegradeerd, mocht Fenerbahçe door blijven spelen in de Turkse superleague.