Home Nieuws Dit zijn de voorwaarden voor het afkopen van de Turkse dienstplicht

Dit zijn de voorwaarden voor het afkopen van de Turkse dienstplicht

Het afkopen van de militaire dienstplicht voor Turken die in het buitenland woonachtig zijn, is een stap dichterbij gekomen nu het wetsontwerp door de commissie voor budgettering en financiering van het Turkse parlement is geaccepteerd.

Advertentie

“Rekening houdend met de financiële draagkracht en de wettelijke verplichtingen van onze burgers in het buitenland wordt de afkoopsom van de dienstplicht teruggebracht naar € 1000”, zo reageerde AK-Partij Istanbul parlementslid Mustafa Yeneroğlu.

Eén van de voorwaarden voor het afkopen van de dienstplicht was een verblijf van langer dan 15 jaar buiten Turkije. Dat wordt nu teruggebracht naar een eis van 3 jaar werkzaam te zijn geweest buiten Turkije. Burgers die ouder zijn dan 39 en hun dienstplicht nog niet hebben gedaan of afgekocht, kunnen ook profiteren van de regeling door € 1000 te betalen.

Voorwaarden voor dienstplichtigen:
In het buitenland woonachtig zijn op het moment van de aanvraag.
– Ten minste drie jaar hebben gewerkt in het buitenland.
– In het bezit zijn van een geldig verblijfsdocument in het land van aanvraag.

Voorheen was de afkoopsom van de dienstplicht € 6.000. Een van de verkiezingsbeloften van de AK-Partij was het terugbrengen van de afkoopsom. Dat lijkt nu bijna voltooid.

De regeling geldt ook voor Turken in het buitenland die reeds een deel van hun (hogere) afkoopsom hebben betaald. Zij die echter meer dan € 1000 hebben betaald, krijgen het teveel betaalde bedrag niet terug.