Home Nieuws Voorwaarden aanmelden Speciale Eenheden Turkije versoepeld

Voorwaarden aanmelden Speciale Eenheden Turkije versoepeld

Voor de Speciale Eenheden van de politie hoeven aanstaande leerlingen voortaan geen KPSS-examen (Selectie-examen voor Overheidspersoneel) af te leggen om zich aan te melden.

De voorwaarde van het KPSS-examen, die een struikelblok vormde voor een deel van de aanstaande studenten, wordt nu opgeheven tot 31 december 2020. Het succesvol afronden van een lyceum of een andere pre-universitaire opleiding, en het vervuld hebben van de legerdienstplicht zijn voortaan voldoende voor het starten aan de opleiding van de Speciale Eenheden van de politieacademie.

Advertentie

De wet waarmee deze regeling geregeld wordt, is gepubliceerd in de Turkse Staatscourant en is in werking getreden. De personen die zich aanmelden dienen niet ouder te zijn dan 28 jaar en niet langer dan 36 maanden geleden klaar te zijn met hun militaire dienstplicht.

Eerder werd aangekondigd dat de beroepsopleiding van de Turkse politie 10.000 nieuwe kandidaten gaat aannemen in de 18e ronde van de POMEM-opleiding, waaronder 1.000 vrouwen. Voorinschrijvingen voor de politieopleiding kunnen tussen 8-19 augustus online worden ingevuld via www.pa.edu.tr.

De speciale eenheden van de politie (PÖH) hebben onlangs nog vanaf de POMEM-opleidingen 4.367 studenten verwelkomd die in het veld zullen werken. De studenten zijn per 4 augustus 2016 aangenomen en begonnen aan hun taken als speciale eenheden, en zijn afkomstig van de opleidingen in Balikesir, Erzincan, Karabuk, Mersin, Merzifon en Nigde.

Na de afgeslagen couppoging in Turkije zijn 7,899 politieagenten ontslagen. Het Turkse politiekorps bestaat uit in totaal 270.782 personeelsleden.

AA/DutchTurks