Home Nieuws Voordeur buurman vluchtelingengezin Heerlen ingetrapt

Voordeur buurman vluchtelingengezin Heerlen ingetrapt

In de kwestie van het vluchtelingengezin in Heerlen dat tijdelijk uit Nederland is gevlucht na te zijn geterroriseerd door hun buren, is er een nieuw dieptepunt bereikt. Een groep mannen heeft de voordeur van de buurman in kwestie ingetrapt en huisraad op straat gegooid. Beelden daarvan zijn gepubliceerd door De Limburger.

Uit woede over een video over de buurtterreur in Heerlen door Muslim Rights Watch, verzamelden zich tientallen demonstranten rond het huis in de Heerlense wijk Heerlerheide. Op het filmpje is te zien hoe de man zijn hond loslaat op leden van het Syrische gezin en op gewelddadige wijze het huis van het gezin probeert binnen te dringen. Ook wordt er een brandbom naar de woning van het Syrische gezin gegooid.

“Burenruzie”

De Limburger en het Algemeen Dagblad noemen de kwestie in Heerlen een “burenruzie”. De buren ontkennen dat zij achter de vuurwerkbom zitten en zeggen dat de vuurwerkbom zou zijn gegooid door jeugd uit een aangrenzende wijk, omdat ze de Syrische man ervan beschuldigen filmpjes te hebben gemaakt bij de basisschool.

De tientallen demonstranten in Heerlen kwamen volgens de Limburger uit het hele land. De politie was toen al ter plaatse met meerdere auto’s. Een uur nadat de rust terugkeerde in de buurt, wordt de voordeur van de woning ingetrapt, worden ruiten kapotgeslagen en huisraad op straat gegooid. Ook werd er een televisie meegenomen. De bewoners waren op dringend advies van de politie al vertrokken uit de woning en zijn nu ondergedoken. De advocaat van het gezin, Alper Cinar, zegt dat er aangifte wordt gedaan van vernieling en diefstal.

Gemeente en Politie

De gemeente Heerlen en Politie zeggen in een verklaring het Syrische gezin en betrokkenen te ondersteunen en helpen “Dit met als doel zo snel als mogelijk de rust en het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen het gezin en in de buurt.