Home Nieuws Voor discriminatie veroordeelde man staat ‘helemaal achter’ PVV’er Henk van Deun na...

Voor discriminatie veroordeelde man staat ‘helemaal achter’ PVV’er Henk van Deun na opmerking afbranden moskee

De voor discriminatie en aanzetten tot haat veroordeelde islamofoob Geert Wilders zegt dinsdag dat hij helemaal achter zijn PVV-handlanger in Utrecht, Henk van Deun, staat. Ook na diens controversiële uitspraken over het afbranden van een moskee. Het AD bericht over het standje dat Wilders pretendeert te geven aan de Utrechtse PVV-lijsttrekker.

Advertentie

De controversiële PVV’er Henk van Deun zei tijdens een radio-interview met BINGO-FM over de ULU-moskee in Utrecht dat hij “Liever heeft dat de moskee afbrandt, bij wijze van spreken“. Tijdens de uitzending kreeg van Deun door de presentator de mogelijkheid om zijn woorden terug te nemen. Dit liet hij na, om na ontstane ophef, zijn woorden af te doen als ‘onhandig’.

Wilders zegt nu over de uitspraken van van Deun “Hij heeft gezegd dat dat bij wijze van spreken was. Hij had het beter helemaal niet kunnen zeggen. dat vindt hij inmiddels zelf ook“. Wilders staat in zijn eigen woorden nog steeds helemaal achter hem.

Zowel de ULU-moskee, evenals andere mensen uit het land hebben aangifte tegen de PVV’er gedaan voor discriminatie en het aanzetten tot haat en geweld. Politieke jongerenorganisaties in Utrecht kwamen bijeen om zich uit te spreken tegen de uitspraken en ook de politieke partij DENK sprak zich uit tegen de PVV-lijsttrekker in Utrecht. Wat Tunahan Kuzu betreft kan Henk van Deun ook ophoepelen uit de gemeente Nieuwegein waar hij werkzaam is als leidinggevende van de Sociale Recherche.

Het Algemeen Dagblad publiceerde voor zijn uitspraken nog een tweetal artikelen door journalist Diane Hoekstra waarin Henk van Deun bejubeld werd als ‘Bestrijder van bijstrandsfraude’ en als een ‘Keurig, slim en zelfs constructieve man’. Zijn afkeer van de islam en de ULU-moskee gaan echter al langere tijd terug. Zo noemde hij de ULU-moskee in een tweet uit december 2015 nog ‘Het lelijkste gebouw van Utrecht’. Het OM heeft nog niet gereageerd of het over zal gaan op vervolging van het PVV-kopstuk.

Vorig artikelTurkish Airlines groeit hard in 2017 en laat Lufthansa en Emirates achter zich
Volgend artikelWéér een kandidaat-raadslid van de extreemrechtse PVV in opspraak