Home Opinie Volkswoede na dood Anne Faber gericht op alles behalve de witte Nederlandse...

Volkswoede na dood Anne Faber gericht op alles behalve de witte Nederlandse dader

Na het verschrikkelijke overlijden van Anne Faber, die in de lente van haar leven van het leven is beroofd, vermoedelijk door de psychopaat Michael Panhuis, richt het overgrote deel van de volkswoede zich op alles behalve de witte Nederlandse mogelijke dader.

Advertentie

Terwijl de zoektocht naar Anne Faber, waarvan toen nog niet met zekerheid gezegd kon worden of ze nog in leven was, nog in volle gang was, werd in rechtse kringen gesuggereerd dat de politie bij het onderzoek naar de vermissing moedwillig een lokale Asielzoekerscentrum negeerde. Niets bleek minder waar, toen enkele dagen later Michael Panhuis, een TBS’er die met verlof kon gaan, de plek van het stoffelijk overschot van de arme meid aanwees aan de politie. Was Michael een Mohammed geweest die ook nog eens asielzoeker was geweest, dan had u zich kunnen voorstellen hoe groot de toorn van Nederland geweest was tegenover de migrantengemeenschap en moslims.

Toen de naam Michael Panhuis viel, moest de opgebouwde spanning en woede onder het volk nog getemd worden. Jan Roos, ex-Powned-clown en ex kandidaat-Kamerlid, volgens wie je goed geïntegreerd bent als je “Bier drinkt, varken eet en Nederlandse vrouwen doet”, wist in de eerste uren behendig te reageren door te stellen dat niet alleen Michael Panhuis, maar ook HET SYSTEEM, verantwoordelijk was voor de dood van Anne Faber. De huidskleur, religie, etniciteit en cultuur van Michael Panhuis was in één klap irrelevant geworden.

Een fake account op Facebook luidde de volgende fase in van het probleem van de afwezigheid van een moslimlink bij de moord op Anne Faber. Zoals rechts vaker gebruik maakt van hoax-berichten en fake-accounts om de moslimgemeenschap te stigmatiseren, doet een commentaar van een nepaccount de ronde op het internet. Op de opmerking van de jongen genaamd Nauoufal Jouahri, een naam waarvan het betreffende Facebookaccount alleen maar actief lijkt in enkele discussiegroepen en verder beschikt over lege profielen op Instagram en Linkedin, wordt heftig gereageerd. Jouahri of de PVV’er die het account beheert, schrijft het volgende in de gewraakte post “Maar misschien liep zij er wel schaars bij? Dan geeft zij een onuitgesproken signaal naar hem toe…waardoor hij had gegrepen? Dat is je eigen verantwoordelijkheid! Wat ondanks dat de vrouwen geen sex willen, als ze schaarsgekleed zijn geven zij wel een verkeerd signaal naar de mannen toe.. En de mannen die geen controle hebben over hen houding, kunnen helaas iets vervelends doen.” PVV’er Maikel Boon is één van de eersten die het bericht via zijn twitteraccount deelt, waar het meer dan 300 keer gedeeld wordt. Op vrijdag om 11.02 wordt het bericht gedeeld op de Facebookpagina van Identitair Verzet, een extreemrechtse club die ook verantwoordelijk is voor moskeebezettingen, waar het bericht meer dan 3.000 commentaren krijgt. Identitair Verzet gaat zelfs zo ver dat zondag, toen eenmaal duidelijk werd dat aan de authenticiteit van het account wordt getwijfeld, het commentaar bij de post wordt aangepast met de toegevoegde tekst “Dit is werkelijk een uitspraak van het account”. 20 minuten later wordt het bericht gedeeld op de pagina van PVV aanhangers, waar meer dan 8.000 keer op gereageerd wordt. Op zaterdag om 2 uur ‘s middags wordt het bericht ook gedeeld door de pagina Eigen Volk Eerst, waar ook meer dan 8.000 mensen op reageren. De woede over de dood van Anne Faber lijkt zich zo voornamelijk te concentreren op HET SYSTEEM en een anoniem account op Facebook van iemand met een Arabische naam. Onder dezelfde naam bestaan er nog 3 accounts waarvan één uit Marokko. De jongen op de foto’s van het Marokkaanse account lijkt op het troll-account waarvan screenshots het web over gaan. In het profiel van de fake-account staan twee mensen aangemerkt als familielid, een jongen en een meisje, één van hen verklaart in een privégesprek geen familie van de jongen te zijn en zegt hem niet te kennen.

Zullen er mensen met een islamitische achtergrond zijn die hetzelfde denken als deze vermoedelijke PVV-troll ons wil doen wijsmaken? In iedere gemeenschap heb je wel mensen met afwijkende en/of afkeurenswaardige ideeën. Zullen deze mensen hun mening op dusdanige wijze verkondigen terwijl de moord op het arme meisje nog vers in het nationaal geheugen gegrift staat? Onwaarschijnlijk. Bovendien geldt ook in de moslimgemeenschap het credo “Het paradijs ligt onder de voeten van je moeder/vrouwen”. Het commentaar van deze troll leidt eigenlijk af van waar de discussie werkelijk om zou moeten gaan, namelijk hoe het komt dat onze volkswoede zich vooral richt op minderheden in Nederland en afgezwakt wordt wanneer de hoofdverdachte in de zaak een gestoorde witte man uit de boezem van de joods-christelijk-humanistische beschaving blijkt. Het lijkt me dat we het vooral over het falende TBS-beleid moeten hebben en over hoe we de veiligheid en het geluk van allen die zich in Nederland bevinden voor alles dienen te zetten.

Geen hart kan verdragen welk een onrecht Anne Faber is aangedaan. Rust in vrede meid, niemand verdient zo’n verschrikkelijke dood.