Home Nieuws Volkskrant-redacteur Sander van Walsum vergelijkt islam met nazisme

Volkskrant-redacteur Sander van Walsum vergelijkt islam met nazisme

Wordt dit het nieuwe logo van de Volkskrant in 2030?

Volkskrant-redacteur Sander van Walsum vloog afgelopen weekend weer eens uit de bocht. Dit keer met de bekering van ex-PVV’er Joram van Klaveren naar de islam. Van Walsum vergelijkt de bekering van de ex-PVV’er naar de islam met een socialist die nazi wordt. Een abjecte vergelijking vinden velen.

Advertentie

Van Walsum vergelijkt de bekering van Van Klaveren onder andere met Jan Duijs die zich bij de NSB aansloot, de Fransman Jacques Doriot die van het communisme naar het nazisme overstapte, Horst Mahler die van Linkse Rote Armee Fraktion-lid naar neonazi muteerde en met de Italiaanse fascist Benito Mussolini die zich van anti-militaristisch activist ontpopte tot bondgenoot van Adolf Hitler.

Het is niet de eerste keer dat de 61-jarige Haarlemmer moslims onheus bejegend. In 2014 eiste van Walsum op stellige toon dat moslims afstand zouden moeten nemen van ISIS-terrorisme die tot de onthoofding van journalist James Foley heeft geleid. Van Walsum hanteerde toen in zijn stuk een gevaarlijke implicatie dat alle moslims medeplichtig zijn aan terreur, tenzij ze afstand nemen.

Historicus en kunstschilder Sander van Walsum identificeert zichzelf als een “Die-hard Israël-fan” en beschouwt zich als één van de meest toegewijde vrienden van Israël.

Sander van Walsum in een ongerelateerde video van de Volkskrant:

Israël’s aandeel in moslimhaat, waar het nooit over mag gaan