Home Nieuws VN-gezant tekent overeenkomst met PKK-terrorist

VN-gezant tekent overeenkomst met PKK-terrorist

Virginia Gamba, de VN-gezant van Secretaris-Generaal António Guterres, heeft een overeenkomst getekend met PKK-terrorist Ferhat Abdi Sahin, ook bekend als Sahin Cilo. Sahin Cilo is sinds de omdoping van de terroristische organisatie PKK in Syrië tot de YPG en de SDF, wat op aanwijzing van de Amerikanen gebeurde, vertegenwoordiger van de gewapende terreurgroep.

Advertentie

Gamba en Cilo zijn op schrift overeengekomen dat de SDF een einde zal maken aan het rekruteren van kindsoldaten, iets wat tot op de dag van vandaag dagelijks praktijk is in de terroristische organisatie PKK. De PKK gebruikt nog steeds kinderen in de leeftijd van 11 tot 18 jaar, vaak met dwang weggerukt uit het ouderlijk huis, zoals ook met kinderen van Yezidis en christenen in Irak en Syrië gebeurde.

De SDF wordt gecontroleerd door de YPG, de Syrische tak van de terreurgroep PKK. SDF-vertegenwoordiger Sahin Cilo of Ferhat Abdi Sahin, die de geadopteerde zoon is van PKK-leider Abdullah ÖÇalan, staat al jaren op de lijst van meest gezochte terroristen.

Turkije heeft kritiek op het feit dat de VN formele gesprekken voert met een terroristische organisatie. “Het tekenen van een overeenkomst door de VN, die vooraan zou moeten staan in de strijd tegen terrorisme, met een terroristische organisatie kan op geen enkele wijze uitgelegd worden. Dit is een overduidelijke schending van VN-besluiten over terrorisme,” aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens Turkije is het tekenen van de overeenkomst een bevestiging van de mensenrechtenschendingen en het schenden van internationale wetten door de SDF en is het absoluut onacceptabel dat de VN onderhandeld met een bloedige terroristische organisatie om bestaande problemen op deze wijze op te lossen.

VN-woordvoerder Stephane Dujarric zegt over het plan van Gamba met de terroristische organisatie dat deze op geen enkele wijze politieke of welke legitimiteit dan ook verschaft voor welke gewapende groep dan ook waarmee ze in gesprek treedt.

Vorig artikelLibische militie voormalig CIA-stroman Haftar laat Turkse gegijzelden vrij na ultimatum Turkije
Volgend artikelKinderen oud-international Emre Asik onder dwang weggehaald bij moeder