Home Economie Vliegt Turkish Airlines binnenkort ook op Suriname?

Vliegt Turkish Airlines binnenkort ook op Suriname?

Vliegt Turkish Airlines binnenkort ook op Suriname? Dat is de kernvraag die de boventoon voert op een Facebookpagina die is opgezet om de luchtvaartmaatschappij op Paramaribo te laten vliegen. Stijn Brinkhaus, initiatiefnemer van de Facebookpagina “Turkish Airlines Cheaper to Suriname” wil de monopoliepositie van KLM en SLM doorbreken, door een derde speler op Suriname te laten vliegen. Een retourtje op Suriname kan al snel 1000 euro kosten. Veel te veel vindt hij.

Advertentie

Het duo Stijn Brinkhuis en Ramazan Aydogan beheren de Facebookpagina “Turkish Airlines Cheaper to Suriname” en hopen op die manier druk te zetten op de Turkse luchtvaartmaatschappij. Stijn en Ramazan, beiden geen Surinamers, zetten zich in voor mensen die teveel moeten betalen aan KLM en SLM, de enige twee carriers die nu nog op Suriname vliegen. Het duo hoopt met deze actie een derde speler naar de markt te halen om meer concurrentie te creëren, wat volgens hen zou moeten resulteren in lagere ticketprijzen.

Hoewel de Facebookpagina pas sinds 21 februari in de lucht is, telt het al meer dan 7.000 volgers en heeft het niets te klagen wat betreft publiciteit. De activistische beheerders wisten in korte tijd RTV Rijnmond, Algemeen Dagblad, Fun X, Turkse Media, Haber en enkele Surinaamse nieuwswebsites te halen en lieten weten dat Turkish Airlines hun verzoek in behandeling heeft genomen.

Of ze zullen slagen in hun missie is onduidelijk, maar dat ze in korte tijd veel geluid hebben weten te maken, valt niet te ontkennen. Op zijn minst zou de populariteit van deze actie en het directe verzoek aan Turkish Airlines, een duidelijk signaal moeten zijn voor KLM en SLM om te stoppen met het uitzuigen van passagiers die op Suriname vliegen.