Home Nieuws Vier moskeeën aangevallen met sloophamers

Vier moskeeën aangevallen met sloophamers

Vier moskeeën in de Engelse stad Birmingham zijn afgelopen nacht aangevallen door één of meerdere mensen met een sloophamer die insloeg op het gebouw. Dat verklaart de politie van Birmingham donderdag. 

Volgens een verklaring van de de West Midlands Politie onderzoeken anti-terreur agenten de aanvallen op moskeeën in vier verschillende plaatsen in de stad.

De ‘Incidenten’ houden volgens de veiligheidsdiensten verband met elkaar. “Op dit moment weten we niets over het motief van de aanvallen,” aldus politiechef Dave Thompson. “Wat ik kan zeggen is dat de politie en de contraterrorisme-eenheid zij aan zij werken om de verantwoordelijke(n) te vinden,” zegt Thompson.

De Britse politie heeft patrouilles rond moskeeën sinds vorige week opgevoerd als veiligheidsmaatregel in de nasleep van de terreuraanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, waarbij een extreemrechtse terrorist 51 mensen van het leven beroofde.

Vorige week was de veelgeprezen imam Mohammed Mahmoud het slachtoffer van een mishandeling in Londen, nadat hij op weg was naar huis van een solidariteitsbijeenkomst voor de getroffenen in Nieuw-Zeeland. Mahmoud was de imam van de Finsbury moskee in Londen die in juni 2017 het doelwit was van een extreemrechtse terreuraanslag door de door Stephan Yaxley Lennon -beter bekend als Tommy Robinson- geïnspireerde terrorist Darren Osborne. Na de aanslag beschermde de imam de terrorist tot hij overhandigd kon worden aan de Britse politie.

Londense imam beschermde witte terrorist die hem dood wilde hebben