Home Nieuws Vier doden, waaronder een baby, door mortiervuur PKK op woonwijken

Vier doden, waaronder een baby, door mortiervuur PKK op woonwijken

Vier burgers, waaronder een baby van 9 maanden oud, zijn omgekomen bij mortier- en raketaanvallen van de terreurorganisatie PKK vanuit Syrië op steden in de provincies Sanliurfa en Mardin, waar overwegend veel Koerden wonen. Update 17.39 uur: het dodental is inmiddels opgelopen tot 6.

Advertentie

Twee mensen, waaronder een baby, kwamen om het leven en 46 andere burgers raakten gewond bij mortiergranaten op de Turkse grensstad Akcakale, volgens de gouverneur van Sanliurfa. De 9 maanden oude Muhammed Omar zag aan het begin van dit jaar als zoon van Syrische vluchtelingen het leven in Turkije. Hij haalde het einde van 2019 niet.

In Nusaybin, waar overwegend veel Koerden wonen, zijn ook twee burgers om het leven gekomen en raakten 24 mensen gewond bij raketaanvallen vanuit PKK-gebied in noord-Syrië. Volgens Assyria TV voeren PKK-terroristen de aanvallen uit vanuit Assyrische delen van de stad Qamishli om christenen tot slachtoffers van tegenbeschietingen te maken en dat te gebruiken voor propaganda-doeleinden.

Het artikel gaat verder onder de Tweets

Turkije is woensdag begonnen met het opzetten van een veilige zone van dertig kilometer diep in het noordoosten van Syrië, zodat Syrische vluchtelingen die terug naar hun land willen, zich daar kunnen vestigen. Turkije vangt sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië al zo’n 4 miljoen vluchtelingen op, waaronder meer dan 200.000 Syrische Koerden, die het geweld ontvluchtten.

De EU veroordeelt de interventie van Turkije, maar biedt zelf ook geen oplossingen voor het probleem. De EU wilde geen no-fly zone instellen, wil geen extra vluchtelingen opnemen, betaalt het afgesproken bedrag met Turkije, zo’n 6 miljard EURO, niet uit en wil ook niet dat Turkije de terreurbeweging PKK verwijdert van haar grensgebied.

Wanneer ze gedood worden, zijn het burgers. Hoe de terreurbeweging PKK de propagandaoorlog voert