Home Nieuws “Uithuisplaatsing 10 jarig kind ondanks hoger beroep!”

[VIDEO] “Uithuisplaatsing 10 jarig kind ondanks hoger beroep!”

Enkele dagen geleden vond er in Enschede een uithuisplaatsing plaats van de 10 jarige Jaimey. De moeder van Jaimey filmde hoe hij door drie politieagenten naar een politieauto wordt gebracht. Bekijk de video onderaan het artikel.

Advertentie

De moeder van Jaimey schrijft hierover:
– Nyron (stiefvader) en ik (moeder) stonden in de gang de agenten eerst instantie uit te leggen wat we moesten uitleggen en moesten vertellen; dat zij hun ambtseed schenden en dat wij in hoger beroep zijn gegaan.
– In mijn bijzijn van Nyron en de vier agenten had Nyron natuurlijk een harde stem, met zijn lichaam stond hij gewoon normaal, hij reageerde boos niet agressief. Toch werd Nyron op een gegeven moment bij de keel gegrepen, van de woonkamerdeur naar de keuken, waarna de andere agenten naar de woonkamer en slaapkamer gingen en ik achter de agenten aan ging. Volgens Nyron werd ik door een agente aan mijn armen getrokken, maar ik heb dit zelf niet in de gaten gehad omdat ik mij op dat moment concentreerde op het gesprek met de agent via het nummer 112.
– Jaimey verstopte zich onder deken, hij huilde en wou niet weg… hij roepte dat de agenten gemeen waren maar uiteindelijk liep hij wel mee. Hij heeft zijn schoenen aangedaan, jas aangedaan, ik heb nog kleding en spullen meegegeven, de belangrijkste.
– Ik heb hem nog geknuffeld en een paar belangrijke dingen toegezegd. Ik moest rustig blijven volgens een agente waarop ik heb gevraagd hoe dan?! (Wijzend naar Jaimey die aan het huilen was)
– Ik mocht niet mee lopen naar beneden
– Jaimey werd meegenomen als een crimineel toen ze naar de auto liepen beneden; zie video

Jeugdbescherming Overijssel wil niet ingaan op deze specifieke zaak in verband met de privacy van het kind en de familie, maar verklaart tegenover DutchTurks dat de kinderrechter een machtiging voor uithuisplaatsing geeft als de veiligheid van een kind in het geding is. Derhalve zou een lopende hogerberoepszaak tegen uithuisplaatsing geen opschortende werking hebben voor de uitvoering van het rechterlijk besluit. Volgens Jeugdbescherming Overijssel komt het zelden voor dat een machtiging uithuisplaatsing van de kinderrechter in een hoger beroep nietig wordt verklaard.