Home Nieuws VIDEO – Twee FETÖ-verdachten opgepakt in Maleisië

VIDEO – Twee FETÖ-verdachten opgepakt in Maleisië

De Maleisische veiligheidsdiensten hebben dinsdag twee kopstukken van FETÖ gearresteerd in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Advertentie

Het gaat om Turgay Karaman en Ihsan Aslan, die beiden al langere tijd in Maleisië wonen en werken. Turgay Karaman zou officieel schooldirecteur zijn, terwijl Ihsan Arslan als zakenman door het leven gaat.

Maleisische veiligheidsdiensten hebben de twee, waarvan één in een parkeergarage, gearresteerd en afgevoerd op basis van het Maleisische wetsartikel 130, waarin is opgenomen dat ze een gevaar vormen voor de nationale veiligheid.

Karaman zou werkzaam zijn als directeur op een school die banden onderhoudt met FETÖ (Fethullahistische terreurorganisatie), die verantwoordelijk wordt gehouden voor het infiltreren van de Turkse overheid en het met geweld proberen omver te werpen van de democratische gekozen regering van Turkije.

Voormalig redacteur van de inmiddels gesloten krant Today’s Zaman, de Azerbeidzjaan Mahir Zeynalov, poogde dinsdagavond nog om de Turkse geheime dienst in diskrediet te brengen, door de indruk te wekken dat de arrestaties iets te maken zouden kunnen hebben met activiteiten van de Turkse geheime dienst in het buitenland. Hij deelde een bericht van een nep-account die zijn video-tweet van de arrestatie citeerde met de tekst “Turkish secret service is active not only in Turkey but in other country“. Die suggestie werd snel onderuit gehaald toen bleek dat de twee gearresteerd zijn door de Maleisische veiligheidsdiensten. Verwacht wordt, dat de FETÖ-kopstukken zullen worden uitgeleverd aan Turkije.