Home Nieuws VIDEO – Turkije onderzoekt online video anti-terreur operatie

VIDEO – Turkije onderzoekt online video anti-terreur operatie

De Turkse minister president heeft een onderzoek gelast naar een opgedoken video van een politieagent die meer dan een dozijn verdachten toeschreeuwt.

Advertentie

In de video is een agent te zien, die een hoge rang lijkt te hebben bij de speciale operaties divisie, en naar meer dan een dozijn verdachten schreeuwt die op de grond liggen. Hoewel het nog niet bevestigd is, lijkt het -afgaande op commentaren onder de video- plaats te vinden in Oost-Turkije na arrestaties van PKK-verdachten. “Jullie zullen de kracht zien van de Republiek Turkije. Ik ken jullie allemaal. Zij die verraad plegen, ons verraden, zullen onze respons zien. Wat heeft deze staat jullie aangedaan? Jullie zullen de kracht van de Turken zien” schreeuwt de agent.

De video heeft zowel positieve als negatieve reacties ontvangen op sociale media. Sommige reaguurders vonden dit een provocatie, terwijl anderen het passend vonden voor het heulen met een terreurorganisatie als de PKK.

“Terwijl een video op is gedoken waarin onze burgers op de grond liggen bij een contra-terreur operatie, heeft onze minister president het onmiddellijke bevel gegeven om een onderzoek in te stellen”, quote de Turkse krant Sabah uit een officiële verklaring. “Onze minister president heeft meerdere malen benadrukt dat de strijd tegen terreur gevoerd zal worden zonder concessies te doen en binnen het wettelijk kader van een democratische staat en dat onwettelijke praktijken niet zullen worden getolereerd,” vervolgt de verklaring.

DE VIDEO: