Home Nieuws Onstuitbaar Turkije bereikt WK-finale

[VIDEO] Onstuitbaar Turkije bereikt WK-finale

Turkije heeft haar reeks aan overwinningen op het WK-voetbal voor geamputeerden in Mexico zondagochtend doorgezet met een overtuigende winst op gastland Mexico. De onstuitbare Turken plaatsen zich voor het eerst voor een WK-finale, na achtereenvolgens Amerika, Ierland, Rusland en Mexico uitgeschakeld te hebben met stuk voor stuk monsterzeges. De Turkse President Erdogan belde de voetballers voor de wedstrijd persoonlijk op om hen succes te wensen. 

Advertentie

De Turkse voetbalploeg kwam al gauw in de wedstrijd op voorsprong met een doelpunt van Barış Telli in de tweede minuut en liep uit naar 2-0 in de 19e minuut met een doelpunt van Rahmi Özcan.

Turkije domineerde de wedstrijd en liet achterin weinig gaten vallen, terwijl het veel kansen forceerde. In de 44e minuut was het Savas Kaya die voor de 3-0 zorgde, terwijl Serkan Dereli in de 47e minuut de eindstand van 4-0 op het scorebord zette.

In de andere halve finale won Angola vannacht van Brazilië en dus staat de Turkse ploeg morgen tegenover Angola in de WK-finale. De wedstrijd wordt om 2.00 uur Nederlandse tijd (5.00 uur Turkse tijd) gespeeld en wordt uitgezonden door TRT Spor.

De Turkse ploeg voor geamputeerden behoort tot de wereldtop in haar klasse. In 2017 won het team het Europees Kampioenschap nadat het Engeland wist te verslaan met 2-1. Turkije wordt aangevoerd door Gazi veteraan Osman Çakmak, die in 1997 zijn linkeronderbeen verloor door op een mijn van de terreurbeweging PKK in Sirnak te stappen. Na een jarenlange rehabilitatie opperde zijn commandant in 2008 dat hij zijn land op meerdere manieren kon dienen en zo geschiedde. Çakmak begon in dat jaar zijn voetbalcarrière voor het Turks nationaal elftal voor geamputeerden. In 2010, 2012 en 2014 wordt zijn team opeenvolgend derde op het WK. Dit jaar plaatst Turkije zich voor het eerst voor de finale van het WK.